'Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, bir kutlama mesajı yayımladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Demirezen mesajında, "23 Nisan 1920, yüce Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği çok önemli bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te aldığı karar ile 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.' Buna olan inancımız tamdır. Özellikle dünyanın birçok yerinde başta da Doğu Türkistan ve Gazze olmak üzere savaşın kirli yüzü ile karşılaşan, masum çocuklar için Cenab-ı haktan iyilikler temenni ediyor, Türk milletine ve devletine faydalı evlat olmalarını ümit ediyorum. Başta bu bayramı çocuklarımıza hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına saygı ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.