TSK'de ilk kadın general gururu

TSK'de ilk kadın general gururu yaşanıyor. Türk Silahlı kuvvetleri bünyesine ilk kez kadın bir general atandı. Konuyla ilgili olarak Kayseri Ak Parti milletvekili Ayşe Böhürler hangi açıklamayı yaptı? Detaylar Kayseri Olay Haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

TSK'de ilk kadın general gururu

TSK’da ilk defa kadın general ataması yapıldı.  Geçtiğimiz dönemlerde ilk kadın amiral olarak atanmış olan Gökçen Fırat vatani görevde hız kesmeden yükseliyor. General olarak atanan Gökçen Fırat,  Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde atanmış ilk kadın general olacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat YAŞ kararları çerçevesinde amiralliğe terfi etti.

Konuyla ilgili gururunu ve tebriklerini paylaşan Kayseri Ak Parti Milletvekili Ayşe Böhürler, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat’ı kutluyorum. Amiral Fırat Harp Akademisi’nde başarılı kadınların öncüsü oldu.   Bu YAŞ kararnamesiyle Cumhurbaşkanımız Sn.Erdoğan, Savunma Bakanımız Sn.Yaşar Güler, tarihi bir karara imza attılar’ ifadelerini kullandı. 

Gökçen Fırat kimdir? 
1977 yılında İstanbul’da doğan Fırat,  1998’de Deniz Harp Okulu’ndan mezun olarak önce Türkiye’nin ilk kadın komutanı, ardından Türkiye’deki ilk kadın amiral ve şimdi de Türkiye’de atanmış il kadın general oldu. Bunun yanı sıra Gökçen Fırat, Genelkurmay Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığında karargâh görevlerinde bulundu. Buna ek olarak Norveç'teki SACT Müşterek Harp Merkezi'nde ve İngiltere'deki MC Northwood Deniz Komutanlığında görev yaptı.