TRT'nin başına Kayserili getirildi! İşte o isim

TRT Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı kararının ardından değişti. Yeni yönetimde Kayseri detayı...

TRT'nin başına Kayserili getirildi! İşte o isim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TRT'ye yönelik atamalar ve yönetim yapısına ilişkin karar, Resmî Gazetede yayımlandı. Görev süresi sona eren TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren'in yerine Genel Müdürlüğe Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Ahmet Albayrak atandı. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da Yönetim Kurulu üyesi yapılması dikkat çekti.
Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun (TRT) 'Yönetim Kurulu' başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlenerek TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle, önceki yönetmelikte ‘Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır’ ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı 'karar organı', Genel Müdürlük ise 'icra organı' olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı.

KAYSERİLİ İŞİM BAŞKAN OLDU!

TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Albayrak getirildi. 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Albayrak, Kayseri doğumlu.

AHMET ALBAYRAK KİMDİR?

1982 Kayseri doğumlu Ahmet Albayrak, 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden (Oğuz Güler Temel Eğitim Resim Atölyesi ve Rıfat Şahiner Resim Atölyesi) fakülte birincisi olarak mezun oldu. 2005 yılında yüksek lisansını (Prof. Hüsamettin Koçan), 2008 yılında doktorasını (Yrd. Doç. Mürteza Fidan ve Yrd. Doç. Devabil Kara) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında tamamladı. 
2009 yılından bu yana Kayseri’de yaşayan, akademik ve sanatsal çalışmalarına burada ve İstanbul'da devam eden Albayrak, Paris ve New York başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen etkinliklere katıldı ve birçok ödüle layık görüldü. 2013 yılında, Paris’te, Cite Des Arts’ta misafir sanatçı olarak Türkiye stüdyosunda çalışmalar gerçekleştirdi. 2016 yılında ise New York’ta School of Visual Art’ın davetli misafir sanatçısı oldu, ATS tarafından desteklendi ve New York City’de ürettiği resimlerinden oluşan ‘Anemotaxis’ adlı solo bir sergi gerçekleştirdi.  Eserleri İstanbul Modern, Proje4L Çağdaş Sanat Müzesi, MMOMA (Moskova Modern Sanatlar Müzesi) ve Cambridge Üniversitesi’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Yunanistan, Meksika, Makedonya, Amerika, Rusya gibi çeşitli ülkelerde sergilendi ve çeşitli özel koleksiyonlara dahil edildi. Başta 72. Devlet Resim Heykel Sergisi Yarışması olmak üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 defa ödül aldı. T.C. Merkez Bankası’nın sanat danışmanlığı yürütttü ve Seul, Muskat ve Çanakkale'de geniş çaplı koleksiyon sergileri gerçekleştirdi.  2010-2019 yılları arasında Paris, Roma, Brüksel, Brugge, Amsterdam, Barcelona, Milano, Berlin, Seul, Skopje, Muskat, New York City, Philadelphia, Ohrid gibi kentlerde çeşitli müze ve sanat kurumlarında araştırma ve incelemelerde bulundu. 2018-2019 yıllarında T.C. Cumhurbaşkanlığı'nda çalıştı ve Dışişleri Bakanlığı'nda, Diplomasi Akademisi'nde dersler verdi.