Trenin ucu göründü!

Trenin ucu göründü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin gündeminde uzun bir süredir yer alan, ancak Cumhuriyet Meydanı’nda verilen sözlere rağmen birçok kez ertelenen ve herhangi bir adım atılmayan hızlı trende merakla beklenen gelişmenin tarihi belli oldu. Buna göre Yerköy-Kayseri YHT Projesi’nin altyapı yapım işi ihalesinin tarihi netleşti. Yerköy-Kayseri arasında, yaklaşık 140 km uzunluğunda 250 Km/saat işletme hızlı yüksek standartlı çift hatlı demiryolu hattının yapım ihalesi 8 Mart 2018’de Ankara’da yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri-Ankara arası hızlı tren projesi ile ilgili, bu yılın ortasında hızlı tren ihalesinin netlik kazanacağını belirtmişti.

Kayseri’de merakla beklenen hızlı trende önemli bir adım atılıyor. Adeta yıllardır yılan hikayesine dönen hızlı tren konusunda ihale Mart ayında yapılacak. Edinilen bilgiye göre, Yerköy-Kayseri arasında yapılacak olan yüksek hızlı tren hattında ihale süreci başlatılıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü Yerköy-Kayseri arasında, yaklaşık 140 km uzunluğunda 250 Km/saat işletme hızlı Yüksek Standartlı Çift Hatlı Demiryolu hattının yapım ihalesinin 8 Mart 2018 tarihinde yapılacağını belirtti. İhale Ankara’da TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda saat 10:00’da yapılacak. Açıklanan ihale şartnamesine göre, ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 6 aday teklif vermeye davet edilecek. İşe sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin süresi ise yer tesliminden itibaren 730 takvim günü.
ÖZHASEKİ, BU YILIN ORTASINDA İHALE NETLİK KAZANACAK DEMİŞTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri-Ankara arası hızlı tren projesi ile ilgili, “Bu proje 3 sene sonra bittiğinde vatandaşımız, Kayseri’de eski gar binasından kolaylıkla trene binip, 1,5 saatte Ankara’da olacak” açıklaması yapmıştı.  Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ve Kayseri’den de bazı isimler ile Ankara’da Ocak ayı başında toplantı yapan Bakan Özhaseki, bu yılın ortasında hızlı tren ihalesinin netlik kazanacağını belirtmişti. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından “Kayseri’de hızlı tren için 3 yıldan geriye sayım başladı”  yorumları yapıldı.

Haber: Cafer ZENGİN