Tramvay kazasında ölen çocuk ile ilgili açıklama: Gerekli hassasiyeti göstereceğiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç dün (25 Eylül) Olay Türk TV'de yayınlanan Sansürsüz adlı programda Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Tramvay kazasında ölen çocuk ile ilgili açıklama: Gerekli hassasiyeti göstereceğiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başkan Büyükkılıç geçtiğimiz günlerde tramvay kazasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki genç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç katıldığı televizyon programında yaşanan olay ile ilgili yaptığı açıklamada: "Güvenlik görevlisi ile ilgili bazı ifadeler var. O konu ile ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor. Diğer güvenlik elemanlarımızın da varsa ihmali zaten değerlendirilir. Güvenlik elemanlarımızın, hem eğitimi ile ilgili hem daha dikkatli davranmaları ile ilgili, daha merhametli yaklaşımları ile ilgili de bu olayı da nazarı itibari alarak diğer tramvay kazalarını da ön plana çıkartarak bu konuda da gerekli hassasiyeti göstereceğiz." ifadelerine yer verdi.

Olay

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 15 yaşındaki çocuk, ücretsiz binmek için bariyerleri atlayarak girdiği tramvay durağından çıkarken tramvayın altında kalarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Alpaslan Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı üzerinde bulunan Sema Yazar Parkı Tramvay Durağı’nda meydana gelen olayda, H. C. G. (15) arkadaşlarıyla beraber bariyerleri aşarak tramvay durağına girdi. Bu sırada güvenlik görevlisini görerek panikleyen genç, tramvay durağından çıkmak için raylara atlayınca şehir merkezi istikametine giden 3831-B numaralı tramvayın altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu tramvayın altından çıkarılan H. C. G.’ye sağlık ekipleri müdahale etti. Yapılan müdahalede talihsiz gencin yaşamını yitirdiği belirlendi. Tramvay durağının etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri inceleme yaparken, hayatını kaybeden gencin cenazesi de hastane morguna kaldırıldı.