Trabzon'da ilk yarı sona erdi: Kaçan penaltı, bol pozisyon 1 gol

Tredyol Süperlig'in erteleme maçında Kayserispor'un Trabzonspor'a konuk olduğu karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Trabzon'da ilk yarı sona erdi: Kaçan penaltı, bol pozisyon 1 gol
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tredyol Süperlig’in erteleme maçında Kayserispor, Trabzonspor’a konuk oluyor. 
Mehmet Türkmen’in düdük çaldığı karşılaşmaya Trabzonspor Uğurcan, Pedro, Savic, Denswil, Eren, Okay, Mendy, Cihan, Bardhi, Orsic, Draguş 11’i başlarken; Burak Yılmaz sahada Onurcan, Gökhan, Julian, Attamah, Carole, Kartal, Bourabia, Cardoso, Aylton, Hasan Ali, Nazon 11’i sahaya çıktı. 

Trabzon'da ilk yarı sona erdi: Kaçan penaltı, bol pozisyon 1 yol
Henüz 3. Dakikada Kayserispor gole yaklaşırken kaptan Gökhan, Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı attı. 
5 dakikada Kayserispor’un hızlı atağında Cardoso’nun ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda hakem köşe atışına hükmetti. Uzun bekleyişin ardından VAR uyarısı ile Mehmet Türkmen penaltıya hükmetti. 
Topun başına geçen Attamah’ın şutunda Uğurcan gole izin vermedi. 
Golden önce Cardoso ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Savic oyuna devam edemeyerek, yerini Ozan Tufan’a bıraktı. 
Kaçan penaltının ardından Kayserispor, hızlı hücumlarla etkili olurken; 12. dakikada ceza sahası içinde topu önünde bulan Hasan Ali Kaldırım, son haftaların başarılı ismi Uğurcan’ı mağlup ederek, takımını öne geçirmeye başardı. 

Trabzon'da ilk yarı sona erdi: Kaçan penaltı, bol pozisyon 1 yol
27. dakikada Aylton güzel hareketlerle ceza sahasına girerken, son vuruşu yapamayınca Kayserispor ikinci golden oldu. 
Atılan uzun toplarla Trabzonspor defansını rahatsız etmeyi başaran Aylton’un 29. dakikadaki şutu ise üsten auta gitti. 
33. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Bardhi’nin şutunu Bourabia kafa ile uzaklaştırmayı başardı. 
35. dakikada bir kez daha şansını deneyen Bardhi’nin vuruşunda top üst direkten dışarı çıktı. 
36. dakikada ise gole yaklaşan Kayserispor oldu. Aylton’un sağ taraftan yaptığı ortaya Cardoso gelişine vurdu. Top Uğurcan’da kaldı. Hemen ardından gelişen pozisyonda Aylton son hamleyi yapamayınca sarı kırmızılılar farkı ikiye çıkarma şansını kaçırmış oldu. 
42. dakika ise Nazon’un güzel pasında ceza sahasında topla buluşan Aylton’un vuruşu bu kez defansın müdahalesi ile kornere çıktı. 

İlk yarının sonuna en az 5 dakika eklenen karşılaşmada 48. dakikada Aylton bir kez daha son vuruşu yapamayarak, farkı artırma şansını kaçırdı. İlk yarı Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.