Toplum Destekli Polisler'den örnek proje

Toplum Destekli Polisler'den örnek proje
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile İşkur ve Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından  ortaklaşa düzenlenen protokol çerçevesinde Kayseripark Alışveriş Merkezinde Engelli gençlerin el emeklerinden oluşan bir sergi açıldı. Açılan sergiye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ile İşkur ve Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa imzalanan ÇOGEP (Çocuk Ve Gençler Sosyal Koruma Ve Destek Programı) ile çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçlanıyor.

ÇOGEP’İN Kayseri aşamasında imzalanan  protokol sonrasına mahallerdeki engelli gençleri topluma kazandırmak için takı tasarım kursu düzenlediklerini söyleyen  Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nden Baş polis Yusuf Levent Akatan;  İşkur Müdürlüğü Halk Eğitim Kocasinan Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde yaklaşık 1, 5 ay önce engelli kardeşlerimizi tespit edip onları bir araya getirip Kaymek desteği ile projemizi başlattık. Kursumuz ÇOGEP Projesi kapsamında gerçekleşiyor. ÇOGEP gençleri ve çocukları topluma kazandırma sosyal destek ve eğitim programı yaklaşık 1,5 ay boyunca gençlere halk eğitimden gelen öğretmen arkadaşımız kurs vererek onların topluma kazandırılmasına katkı sağladılar” dedi.

ÇOGEP projesi kapsamında kursa katılan kursiyer Yasin Karakaya ise duygularını şu sözlerle ifade etti; “Emniyetimize çok teşekkür ediyorum. Bu bizim için çok güzel oldu. Elimizden geleni yaptık olursa bir daha yaparız.”

Kursiyerlerden  Gizem Duran kendilerine bu imkanı verenlere teşekkür ederek: “Bu kurs için bize destek olanlara, imkan sağlayanlara, teşekkür ediyoruz. Onlar sayesinde eve kapanmadık. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah iş bulmakta nasip olur. Bu etkinlikten dolayı mutluyum.” Dedi.  

Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğü Öğretmeni Zehra Salman ise proje hakkında şu bilgileri verdi:   “Engelli arkadaşları topluma kazandırma projesi önemli olan onların ne yaptıkları değil topluma kazandırıldığını görmek dışlanmadıklarını görmek. Emniyet Müdürlüğü Halk Eğitim ve İşkur olarak 45 günlük bir eğitim maratonunu geride bırakarak buraya geldik. Kursiyerlerim o kadar verimlilerdi ki engelli olmalarına rağmen sağlıklı bireylerden daha hevesli ve başarılı oldular diyebilirim. Eğitimde bileklik kolye küpe yaptık misina kullanarak. Onların engel düzeylerini de kullanarak yapabilecekleri ürünlere yoğunlaştık. Ve Verimli bir çalışma olduğuna inanıyorum.”

Haber- Foto- Görüntü: Güler Ruhsar AKTAŞ