Tomarza'da yerli üretimle enerji üretimi başladı

Tomarza'da güneş enerjisiyle yeni bir dönem başladı! Belediye, kapalı pazar yerinin çatısını güneş enerjisi santraline dönüştürdü. Detaylar haber bülteninde...

Tomarza'da yerli üretimle enerji üretimi başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tomarza Belediyesi, kapalı pazar yerinin çatısını güneş enerjisi santraline dönüştürerek ilçeye önemli bir kazanım sağladı.

İlçenin enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım atan Tomarza Belediyesi, kapalı pazar yerinin çatısını güneş enerjisi panelleriyle donatma çalışmalarını tamamladı. Belediye Başkanı Osman Koç, projenin tamamen yerli üretim panellerle gerçekleştirildiğini belirterek, saatte 308 KW üretim kapasitesine sahip 240 AC gücünde olduğunun altını çizdi. 

Tomarza Belediyesi'nin artık enerji üreten bir belediye olduğunu  söyleyen Başkan Koç, “Santralimizde 308 KW enerji üretiyor, 240 AC gücünde çalışıyor. Yani hem ilçemizin hem de ürettiğimiz enerji ihtiyacına katkı sağlayabilir” dedi.

Tomarza'da yerli üretimle enerji üretimi başladı

Pazar Yeri Çatısı Yenilendi

İlçede bulunan 2400 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri'nin çatısı yenilendi. Projenin maliyetinin yarısını Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığını belirten Başkan Koç, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a teşekkür etti. Koç yapmış olduğu açıklama; Yavuzselim Mahallemiz içerisinde bulunan 2400 m2 kapalı Pazar yerinin çatısını ilk olarak tamamen yenileyerek ve güçlendirdik. Yenileme çalışmalarının maliyetinin yarsını Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ve yarısı da Tomarza Belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederiz.' dedi.

Tomarza'da yerli üretimle enerji üretimi başladı

Yenilenebilir Enerjiye Önem Veriliyor

Kapalı pazar yerinin çatısını güneş enerjisi santraline dönüştüren belediye, saatte 308 KW elektrik üretme kapasitesine ulaştı. Başkan Koç, projenin tamamen yerli üretim panellerle gerçekleştirildiğini belirterek, "Pazar yeri üzerine başlamış olduğumuz Güneş Enerjisi Santral çalışmalarında hemen hemen sona gelmiş durumdayız. Güneş Enerjisi Santralimiz Saatte 308 KW üretim kapasitelisidir. Önemli bir projemizdi ve hedef projemizdi. Bu yıl hizmete almayı planladığımız bir projeydi. Güneş Enerjisi Santrali ülkemizin enerji arzını düşündüğümüzde hem de yenilenebilir olması itibarıyla da yerli ve milli bir şekilde enerji üretimimize katkı sağlamak istedik. Güneş Enerjisi Santralimiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun dedi."