Tomarza'da görüldü

Kayseri'nin Tomarza İlçesi'ne bağlı Küçükcanlı Mahallesi'nde nadir görülen Kanguru Faresi görüntülendi. Orta Amerika kökenli ve koruma altında olan bu hayvanın Türkiye'de görülmesi, ilgiyle karşılandı. Detaylar Kayseri Haberi'nde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tomarza'da görüldü

Tomarza İlçesi’ne bağlı Küçükcanlı Mahallesi yakınlarında ilginç, bir o kadar da nadir bir olay gerçekleşti. Orta Amerika’da yaşayan ve koruma altında olan Kanguru Faresi, ilçede görüldü.

Murat Gürbüz'ün kamerasından yayınlandı

Bu ilginç anlar, Tomarzalı Murat Gürbüz tarafından cep telefonuyla video ile kayıt altına alındı. Gürbüz, çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Tomarza'da görüldü

Tomarza’da görülmesi, ilgiyle karşılandı

Orta Amerika kökenli olan Kanguru Faresi, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir canlı. Koruma altına alınmış durumda olan bu sevimli canlının Tomarza’da görülmesi, ilgiyle karşılandı. Kanguru Faresi'nin Türkiye'de görülmesi ilçede heyecan yaşatırken, konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması için yetkililerin yakından ilgilenmesi bekleniyor. 

Kırmızı listede yer alıyor

Tomarza'da görülen kanguru faresi, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı' listesinde bulunuyor. Su içmeden yaşayabilen bu fare, sıçrama özelliğiyle de biliniyor. İki ayak üzerinde yürüyebilen kanguru faresi, tohum, bitki, böcek ve hayvan artıkları ile besleniyor.