Tomarza Belediyesinden bir günlük iş ilanı savunması: Aciliyet vardı!

Tomarza Belediyesinden bir günlük tepki toplayan iş ilanı ile ilgili açıklama geldi.

Tomarza Belediyesinden bir günlük iş ilanı savunması: Aciliyet vardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin, Tomarza İlçe Belediyesi’nde usulsüz bir şekilde işçi alımı yapıldığı iddiaları tepkileri beraberinde getirdi. CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış'ın gündeme taşıdığı olayın ardından Milletvekili Çetin  Arık da iddialara tepki gösterdi. İddiaya göre, alım yapılacağına dair ilan şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurulmadı ve bir gün içinde her şey oldu bittiye getirildi. Tepkilerin hedefinde olan belediyeden konuyla ilgili açıklama geldi.
"KONUNUN ACİLİYETİ VARDI..."
Tomarza İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özcan, "acil ihtiyaç" olduğunu ifade ederek, "İlan süresi ile alakalı mevzuatta herhangi bir süre belirtilmemiş sadece ilan yapılmasının yeterli olacağı hüküm altına alınmıştır" dedi. 
İşte Özcan'ın iddialara yönelik yaptığı o açıklama:
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Sayın Çetin Arık’ın gündeme getirmiş olduğu Geçici Personel istihdamı ilanımız hakkında yanlış anlaşılmalar olduğunu düşündüğümüz açıklamaların ayrıntıları;

İlan'ın İşkur ve şirket internet sitesinde yayınlanmadığı belirtilmektedir.

İlan İşkur'un internet sitesinde Kurum Dışı İşçi Alım İlanları bölümünde ve şirketimiz Tomarza İmar A.Ş.'nin internet sitesi olan www.tomarza.com.tr'de yayınlanmıştır.

İlan süresinin kasıtlı olarak kısa tutulduğu ve bu uygulamanın sadece Tomarza Belediyesi tarafından yapıldığı belirtilmektedir.
İlan süresi ile alakalı mevzuatta herhangi bir süre belirtilmemiş sadece ilan yapılmasının yeterli olacağı hüküm altına alınmıştır. Çöp konteynırı olmayan bölgelerde Çöp Toplama hizmetine başlanacağı, parke tamir bakım onarım işinin müteahhitlik hizmet alımı yerine kendi personelimiz tarafından yerine getirilmesi ve salgının ilçemizde yeniden artışa geçmesi ile dezenfekte hizmetine ağırlık verilmesi sebebiyle personel sayımızda yetersizlik olduğundan konunun aciliyeti bulunmaktadır. Diğer belediyelerin de ilanları işkur'un ilgili bölümünde yayınlanmakta ve genel olarak 1-2 gün süreleri içerisindedir. Personel İstihdamında liyakata, işe göre personel alınmadığına, sınav ya da kura uygulanması gerektiğine, alımların belirli zümre ya da siyasi görüştekileri kapsadığı belirtilmektedir. İlanda belirtildiği üzere ihtiyaç duyulan personeller 31.12.2021 tarihine kadar belirli süreli Geçici istihdam edilecek olup görevleri Beden İşçisidir. Belediyemizin Temizlik İşleri ve Fen İşleri birimlerinde Çöp Toplama, Yer süpürme, Park Bahçe ve Parke işçiliği hizmetleri verecektir. Beden Gücü ile çalışacak personelden KPSS notu ve üniversite mezuniyeti beklemek anlamsızdır. Liyakat tespiti  TYP programlarında gösterilen çalışma performansına göre belirlenecektir. Alımların belirli bir zümre ya da siyasi görüşe göre yapılması kesinlikle mümkün olmayıp, işe alım stratejimiz ilgili görevin sorumluluğu ve becerisinin hakkaniyeti ile yerine getirilmesi esasına dayalıdır. Yukarıda belirtilen tüm açıklamaların kanıtları noter tasdikli tespitleri tarafımızda bulunmakta olup ihtiyaç duyulması halinde ayrıca sunulacaktır.