TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak?

Konu TOKİ mağdurları. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, eski Bakan Murat Kurum döneminde verilen sözleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye hatırlattı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, eski Bakan'ın verdiği sözleri Bakan Mehmet Özhaseki'ye hatırlattı. Kayseri'deki TOKİ mağdurları bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı.

TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye TOKİ mağdurlarını sordu.

TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak?

'Vatandaşlarımızın yıllardır TOKİ mağduriyetleri bitmiyor. Ülkemizin her yanında olduğu gibi Kayseri ilimizde de vatandaşlarımız mağdur edilmeye devam ediliyor' diyen Genç, 'TOKİ'nin 2019 yılında başlattığı 100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi kapsamında hak sahibi olan vatandaşlarımızın hem konutları teslim edilmedi hem de başvuru şartlarında yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 10'a çıkarılması ve 6 aylık dilimlerle zam yapılması vatandaşlarımızın mağduriyetini daha da artırmıştır. Vatandaşlarımız kendilerine 4 yıl önce verilen "sabit ödeme" sözünün tutulmasını istiyor' dedi.

TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak?

Yasal takibe alınan kaç vatandaş var!

Milletvekili Genç, Özhaseki'den yömnelttiği 4 soruya yanıt istedi. İşte cevap istenen o sorular; Kayseri'de yapımı süren kaç konut vardır? Ne zaman teslimi planlanmaktadır? Teslim edilen konut sayısı ne kadardır? Ödemesini yapamadığı için sözleşmesi fesih edilen veya yasal takibe alınan kaç vatandaşımız bulunmaktadır? Yüzde 10'a çıkarılan KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi konusunda bir düzeltme veya düzenleme planı bulunmakta mıdır? Peşinat ödemesinden sonraki taksit ödemelerinin, hak sahiplerine söz verildiği gibi, sabit taksitler halinde ödenmesi için bir düzeltme yapılması planlanmakta midir?

TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak?