TOBB Başkanı açıkladı! Kayseri listeye giremedi…İşte 11'inci ürün…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Kayserili Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan 11. ürünü açıkladı. Peki hangi ürün tescillendi? Detaylar Kayseri haber bülteninde…

TOBB Başkanı açıkladı! Kayseri listeye giremedi…İşte 11'inci ürün…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan yeni ürün belli oldu. Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren ad veya işaretler anlamına gelen Coğrafi İşaret ile tescilli ürünler taklit ve çağrıştırmaya karşı Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından koruma altına alınıyor. 

AB’nin coğrafi işaret listesinde Türkiye’den ilk Gaziantep Baklavası yer aldı...


Sırasıyla Aydın İnciri...
Malatya Kayısısı...

Aydın Kestanesi...

Milas Zeytinyağı...

Bayramiç Beyazı...

Taşköprü Sarımsağı...

Giresun Tombul Fındığı...

Antakya Künefesi...

Suruç Narı...

Listede Kayseri’den bir ürün henüz yok. Kayserili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çağlayancerit Cevizi’nin de listeye dahil olduğunu ifade ederek, “AB'den coğrafi işaret tescili alan 11. ürünümüz oldu” diye konuştu. 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  Çağlayancerit Cevizi, AB'den coğrafi işaret tescili alan 11. ürünümüz oldu. 1. Gaziantep Baklavası 2. Aydın İnciri 3. Malatya Kayısısı 4. Aydın Kestanesi 5. Milas Zeytinyağı 6. Bayramiç Beyazı 7. Taşköprü Sarımsağı 8. Giresun Tombul Fındığı 9. Antakya Künefesi 10. Suruç Narı 11. Çağlayancerit Cevizi Avrupa Birliği süreci devam eden 45 coğrafi işaret ve 4 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.