TMS CLİNİC'den 'Hobi terapi' workshop...

Pek çok depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak ve takıntılar gibi duygu durum rahatsızlıklarının psikolojik tedavilerinde kişiye iyilik halini yeniden kazandırabilmek için farklı tedavi biçimleri kullanılıyor. 

TMS CLİNİC'den 'Hobi terapi' workshop...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hobi terapisi kişilerde olumlu bir gelişmeye neden olmak, kendileri ve sınırlarını keşfetmelerine, bedensel ve ruhsal problemleri azaltmak, sorunlarını çözmek ve en önemlisi de stresle başa çıkmada yardımcı olur. Koronavirüsün ortaya çıkmasıyla motivasyon, özgüven, dikkat ve hafıza'da ciddi azalmalar yaşanıyor. Hobi terapi'nin de bu amaçla başlı başına insanın kendiyle daha barışık olması amaçlanıyor. Pek çok depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak ve takıntılar gibi duygu durum rahatsızlıklarının psikolojik tedavilerinde kişiye iyilik halini yeniden kazandırabilmek için farklı tedavi biçimleri kullanılıyor. 

Klinik psikolog Kübra Özcan, "Hobi terapi genel anlamda danışanların  hayal dünyasını bir araç olarak kullanır. Kişilerin günlük streslerini , endişelerini ve atlatmaya çalıştıkları travmatik olarak etkilerini azaltmak üzere geliştirdiğimiz bir terapi çeşitidir" dedi.
 Psikolog Gökçen Polat ise "İnsanlar kendilerini bir hobi sahibi olarak gördükten sonra bir kimlik duygusu verir. Bireylerin kendilerini ve sınırlarını keşfetmesine katkı sağlar. Terapiyi tek boyutlu olarak değil, bir çok alanda geliştirilerek kullanılabilir" ifadelerini kullandı. 
 Nöroloji Uzmanı Zehra Erbay da, "Hem nöroloji hem de psikiyatrik hastalıklara eşlik eden bilişsel fonksiyonlardaki kayıpları geriye çevirmenin en etkili yöntemlerinden olan hobi terapi bireylerin hem bedensel hem de zihinsel rehabilitasyonuna katkı sağlamaktadır. Özellikle unutkanlık dikkat dağınıklığı konsantrasyon güçlüğü yaşayan kişilerin hobi terapi ile rehabilite edilmesi oldukça önemlidir" şeklinde konuştu.