TKB: Kadınlar Çarşısı Heykeli önemli bir değer

Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Ayşe Uzunlu, 'Kadınlar Çarşısı Heykeli, Kayseri tarihinde yer alan önemli bir değerdir' dedi.

TKB: Kadınlar Çarşısı Heykeli önemli bir değer
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Ayşe Uzunlu, 'Kadınlar Çarşısı Heykeli, Kayseri tarihinde yer alan önemli bir değerdir' dedi.
Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Ayşe Uzunlu, 'Olayı duyduktan sonra yaptığım kısa araştırma sonucunda çarşı esnafının tehlike arz ediyor diye düşünüp imza toplayarak belediyeye şikayet edip kaldırılması talebini duymak beni sarstı. Merak edip heykelin olduğu alana gidince konuşup sohbet ettiğim iş yeri sahiplerinin konuya bakış açısı ise daha vahimdi. Kayseri savaşmadı ki, kadınlar ne yaptı ki, esas kadınlar çarşısı burası değil ki, bazıları da heykeli sanatsal olarak değerli bulmayıp bu konuda yorum yaptı. 2003 yılında 'Kayseri Ticaret Odası tarafından yaptırılan Kadınlar Çarşısı Heykeli’’ Kayseri tarihinde yer alan önemli bir değerdir' ifadesinde bulundu.
Uzunlu, 'Geçmişin unutulmaması, yeni kuşaklara aktarılması ve sevdirilmesi için şehirlerin yapısında bulunması gereken binalar, parklar, anıtlar, heykeller şehrin geçmişinin en güzel simgeleridir. Kadınlar Kurtuluş Savaşında hem cephe hem cephe gerisinde vardı. Cumhuriyetin ilanı ile her alanda var ve görünür olduk. Kadınlar Çarşısı heykeli ile hem maneviyatımızı hem de şehrimizin güzide hikayesini geri istiyoruz. Ya heykelimizi yerine iade edin ya da Kayserili kadınlara ait bu kültürü yaşatacak anlamlı bir şeyler yapın.'