'15 Temmuz Gecesi 2'nci Sıradaki Neredeydi?'

'15 Temmuz Gecesi 2'nci Sıradaki Neredeydi?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri’de radyoların ortak yayınında konuştu. Kendisi ve bazı AK Parti Milletvekilleri hakkında “FETÖ konusunda”  Adliye’ye giderek şikayetçi olan İYİ Parti Milletvekili adaylarına tepki gösteren Elitaş,  “O gün ölümü göze almış, kefeni giymiş AK Parti Milletvekilleri ve başta ben olmak üzere  kalkacaksın bana iftira atacaksın. Affetmem bunu. Duyanlar duymayanlara anlatsın. 2 gün af zamanı, 2 günden sonra affetmem” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Elitaş’ın, milletvekili adaylarına tepki gösterirken 15 Temmuz Gazisi , Devlet Övünç Madalyası sahibi  emekli emniyet amiri ve aynı zamanda İYİ Parti Milletvekili adayı Fatih Eryılmaz ile ilgili yaptığı “15 Temmuz gecesi 2’inci sıradaki neredeydi?” açıklaması da dikkat çekti.

 İYİ Parti Kayseri il yönetimi ve milletvekili adayları, Kayseri Adliyesi’ne giderek, bazı AK Parti Milletvekili adayları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan ve partililer adına basın mensuplarına açıklama yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili adayı ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazisi emekli emniyet amiri Fatih Eryılmaz, “İktidar partisi polislere, işçilere uyguladığı FETÖ kriterlerini milletvekili adaylarına uygulamamıştır. İktidar partisi ne yazık ki sonuna kadar FETÖ çamuruna batmıştır” ifadelerini kullandı.

Eryılmaz, “FETÖ’ye yardım, iltisak şüpheleri nedeniyle gerekli soruşturma ve kovuşturma yapılması için Cumhuriyet Savcılığı’na başvurumuzu yaptık” dedikten sonra aralarında Elitaş’ın da yer aldığı bazı milletvekillerinin isimlerini okuduktan sonra, hakkında şikayetçi olduklarını açıkladı.

 Diğer yandan Eryılmaz’ın bu yöndeki açıklamalarına tepki AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Elitaş, radyoların ortak yayınına katıldı ve İYİ Parti Milletvekillerine teki gösterdi.

Elitaş, “Gaza getirdiler, iftira ediyorsunuz. Vakit geçmeden avukatlar, iftira davası açmadan imzanızı çekin. 24 Haziran’a kadar affederim, sonra affetmem” dedi.

15 TEMMUZ GAZİSİNE “O GÜN NEREDEYDİ? DİYE SORDU

Haklarında şikayetçi olan İYİ Partili adaylar ve partinin il başkanına seslenen ve “O gün neredeydiniz?” diye soran Elitaş’ın, tepkisi esnasında FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında Ankara Emniyeti önünde ilk direnişi başlatan,  yaralanıp, Gazi olan ardından 45 gün hastanede yattıktan sonra Devlet Övünç Madalyası da verilen emekli emniyet amiri ve aynı zamanda İYİ Parti Kayseri Milletvekili adayı Fatih Eryılmaz’a yönelik olarak söylediği  “15 Temmuz gecesi 2’inci sıradaki neredeydi?” ifadeleri de dikkat çekti.

“DUYANLAR DUYMAYANLARA ANLATSIN, 2 GÜN AF ZAMANI 2 GÜNDEN SONRA AFFETMEM”

İYİ Parti Milletvekillerine yönelik tepkisini sürdüren Elitaş,  şöyle konuştu:  “15 Temmuz günü  Kayseri’de meydana milleti toplayan sayın cumhurbaşkanımızın çağrısı, Başbakanımızın ‘milleti meydana toplayabilir misin?’ çağrısı üzerine  Türkiye’de ilk defa meydana gelen ve buradaki AK Parti milletvekilleri ile o iftira içerisinde bulunan, göğsünü siper etmiş ilk defa ortaya çıkan  birisini  sen kalkacaksın FETÖ’cü diye ihbar edeceksin. Sen nerdeydin o gün? Hiçbirini görmedim ben o gün. Tanımıyorum da zaten. O gün ölümü göze almış, kefeni giymiş AK Parti Milletvekilleri ve başta ben olmak üzere  kalkacaksın bana iftira atacaksın. Affetmem bunu. 2 günleri var.  İlk sıradaki olabilir, heyecana kapılmış olabilir ama il başkanı da imza atmış, 10’uncu sıradaki de imza atmış. Gaza gelmeyin, iftiranın tazminatı var, boş verin tazminatı, cezai müeyyidesi var, hapis var. Duyanlar duymayanlara anlatsın. 2 gün af zamanı 2 günden sonra affetmem”