Temeli atıldı: Yaklaşık 120 bin kişiye hizmet verecek

Eskişehir Bağları'nda yaklaşık 120 bin kişiye hizmet verecek olan Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile yapılacak tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Temeli atıldı: Yaklaşık 120 bin kişiye hizmet verecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi ile hayırsever işbirliği yapılacak olan Eskişehir Bağları’ndaki 3 mahalledeki yaklaşık 120 bin kişiye hizmet verecek olan Mürüvvet-Sadettin Türkkan Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel Atma törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri milletvekilleri Hulusi Akar, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy ve Şaban Çopuroğlu, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Açılışta konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için çalıştıklarını vurguladı. Hayırseverler işbirliği ile en fazla okul, sağlık ocağı ve dinin tesis açan belediye olduklarını ifade eden Palancıoğlu, 
“Hakikaten Kayseri belediyecilik açısından, diğer illerle kıyasladığımızda muazzam bir yatırım alıyor. Türkiye'de en fazla hayırseverle belki iş yapan belediyeler Kayseri belediyeleri. Tabii burada da Haseki Bakanımızı anmadan geçemiyoruz. Allah kendisinden razı olsun” dedi. 
3 yeni sağlık ocağı müjdesi 
2022 yılının temel atma, 2023 yılının da açılış yılı olacağını söylediklerini hatırlatan Palancıoğlu, açılışların yanı sıra temel atmalara da devam ettiklerini belirterek, Gültepe, TOKi ve Şirintepe’de üç yeni sağlık ocağının temelini atacaklarını müjdesini verdi. Palancıoğlu 4,5 yılda Melikgazi Belediyesi olarak 15 tane sağlık ocağı yaptıklarını da sözlerine ekledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Bağları’nda gece kondu önleme bölgesinin temellerinin 1994 yılında atıldığını belirterek, “Kayseri sözde değil, gerçekte gecekondu yapılmasına müsaade edilmeyen, bu yönde de çok mesafe almış, kentsel dönüşüm adeta 1994 yılında Mehmet Özhaseki  Bakanımızın ve o zamanki Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız ekibimizin gayretiyle hayata geçirilmiş. Allah gani gani rahmet eylesin. Erbakan Hoca'mızın ( Necmettin Erbakan) da burada temel atmasıyla bu süreç başlamıştı
Sağlık alanında Türkiye’nin dünyada bir numara olduğunu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarlarında yapmış olduğu hizmetler herhalde ülkemize bu sektörde dünyanın bir numarası haline getirmiştir. Çünkü gerçekten sağlık konusunda, ne Avrupa'da, ne Amerika'da, ne de dünyanın başka bir ülkesinde Türk insanımızın yaşadığı standartlar hakikaten yok. Özellikle pandemi döneminde o geniş teşkilatta ve altyapıyla ülkemizin neleri başardığını hep beraber gördük.” ifadelerini kullandı. 

Temeli atıldı: Yaklaşık 120 bin kişiye hizmet verecek

Kimsenin insafı yok!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise konuşmasında Kayseri’nin en önemli zenginliğinin hayırseverlik olduğunu söyledi. Kayseri’nin önemli adımlar attığını belirten Akar, “Geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle büyük ve güçlü Türkiye'nin bir parçası olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Akar açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Savunma sanayi, konusunda da çok şükür Kayserimiz gerçekten çok önemli yatırımlar yaptı, yapmaya devam ediyor. Bu konuda Kayserimizin bir hava üssü olacak şekilde, sanayide zaten bizim teyyare fabrikasından gelen bir geleneğimiz var. Bu geleneğin devam etmesi şeklinde de çalışmaları büyük bir memnuniyetle yakından takip ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her şeyden önce bize lazım olan Bayrağımı, sancağımız, vatanımız, milletimiz bağımsızlığımız, egemenliğimiz, hürriyetimiz. Yani bu konuda herhangi bir yanlışlık olmaması için, tehdit olmaması için. Çünkü kimsenin insafı yok, bunu görüyoruz. Gazze’de görüyoruz. Ne hukuk geçerli, ne insani değerler geçerli. Eğer gücünüz yoksa çiğneyip geçiyorlar. Onun için güçlü olmak zorundayız. Kuvvetli olmak zorundayız. Artık güçlü bir ordumuzun olması bizim için bir tercih değil. Bir mecburiyet. İçinde bulunduğumuz şartlarda bizim çok güçlü bir orduya ihtiyacımız var. Güçlü ordu olmak içinde sadece kahraman ve fedakar Mehmetçikler yeterli değil. Alet işler el övünür. Dolayısıyla Mehmetçiğe ihtiyacı olan silah, araç, gereç, mühimmatın da milli ve yerli olarak yapmak zorundayız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü desteği sağladı, sağlıyor” diye konuştu.