TEMAD'dan 'Darbeci' tepkisi: Karşı koymaya hazırız!

TEMAD Kayseri Şube Başkanı Abdullah Çelebi: Bizler Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensubu Astsubaylar, Emekli Astsubaylar ve ailelerimiz her türlü darbeye, ihanete ve vatanımızı hedef alan tüm saldırılara karşı koymaya her zaman hazırız...

TEMAD'dan 'Darbeci' tepkisi: Karşı koymaya hazırız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri Şube Başkanı Abdullah Çelebi, 15 Temmuz'da darbeci SemihTerzi'yi vurduktan sonra darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’e "darbeci" diyen ve partisi tarafından da kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı’ya tepki gösterdi.
Çelebi, “Darbeci Generale sahip çıkıp, Şehidimiz Ömer Halisdemir'e iftira atan şahsı şiddetle lanetliyor, Tokat il başkan yardımcısı olduğu partisinin bu müfteri hakkında yapacağı işlemin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Bu ve benzerleri ne derlerse desinler bizler Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensubu Astsubaylar, Emekli Astsubaylar ve ailelerimiz her türlü darbeye, ihanete ve vatanımızı hedef alan tüm saldırılara karşı koymaya her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol 15 Temmuz'da darbeci SemihTerzi'yi vurduktan sonra darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’e "darbeci" diyen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı’nın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. Sağol, "Bu topraklarda varlığımızı borçlu olduğumuz, şehitlerimize yönelik saygısızlığı asla ve kat’a kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. " dedi. Sağol; Uğur Songül Sarıtaşlı'nın 22 Temmuz'da paylaşımda bulunduğunu, 23 Temmuz tarihinde kendisini kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini söyledi.