TEKNOFEST'te bu ineğin ne işi var?

TEKNOFEST'te en çok dikkat çeken stantlardan birisi Erciyes Üniversitesi'nin standı oldu. Stantta bulunan inek ise 'Bu ineğin burada ne işi var?' dedirtti. Peki o ineğin TEKNOFES'te ne işi var? Detayları Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TEKNOFEST'te bu ineğin ne işi var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023’te Erciyes Üniversitesi (ERÜ) standı ilgi görüyor. TEKNOFEST 2023 Ankara Etimesgut Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. Birçok kuruluşun stant açtığı festivalde, ERÜ’de yerini aldı.

ERÜ’nün standında bulunan inek ise dikkat çekti. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından geliştirilen ‘‘İnek Sağım Simülatörü’’ hem ziyaretçiler hem de ulusal basından yoğun ilgi gördü.
TV100 ekranlarında canlı yayına katılan Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İmdat Orhan stantta yer alan inek simülatörü hakkında bilgiler aktardı. Öğretim Üyesi Orhan, teknolojinin inekte değil hazırlanış evresinde olduğunu söyledi. TEKNOFEST'te bu ineğin ne işi var?‘Teknolojisi bunun hazırlanış evresinde’
Orhan, “Çadıra gelen insanlar şaşkın bakıyor. ‘Bu ineğin teknoloji ile ne alakası var?’ diye. Aslında teknolojisi bunun hazırlanış evresinde. Çünkü üç boyutlu tarama ve yazdırma tekniklerini kullanarak bir ineğin memesinin modellenmesini ve modellendikten sonra kalıpları oluşturularak gerçek memeye yakın değerlerde memenin üretilmesini sağladık. Ve onu da bu maket üzerinde birleştirerek sağılabilir bir inek simülatörü gerçekleştirdik.” dedi.

15 binden fazla ziyaretçi süt sağdı
İnek simülatörünün yapılış amacından da bahseden Orhan, “Buradaki ilk amacımız ilk uygulayıcılarımız veteriner hekim öğrencileri ya da profesyonel sahada hizmet edecek olan veteriner hekim adayları, teknik lise öğrencileriydi. Fakat bu meme simülatörü olduğu için aynı zamanda sloganımız ‘Sen hiç inek sağdın mı?’ idi. 7’den 70’e bütün insanlar gelip burada sağım yapabilir. 2 gündür bu ineği burada sergiliyoruz. 15 bini geçti sağım yapan vatandaşımızın sayısı.” ifadelerine yer verdi.