Taş Mektep'te 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek'in ev sahipliğinde Kayseri Lisesi bahçesinde coşku ile kutlandı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Taş Mektep'te 30 Ağustos coşkusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl Kayseri Lisesi’nde  Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in ev sahipliğinde coşku ile kutlandı. Törene AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahit Cıngı, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral KadircanKottaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Taş Mektep'te 30 Ağustos coşkusu


Kayseri Lisesi’nin tarihi atmosferindeki törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, 30 Ağustos Zaferi’nin Kayseri’de başka bir anlamı olduğunu belirterek, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı Kayseri’de farklı duygularla kutlanıyor. Çünkü Kayseri o günlerde işgal altındaki yurdumuzun bütün cephelerine asker yolluyordu.

Taş Mektep'te 30 Ağustos coşkusu

İşte bu akşam bahçesinde bulunduğumuz ve bu anlamlı zaferi kutladığımız Kayseri Lisesi, hepinizin bildiği mezun verememişti. Tüm öğrencileri Sakarya Meydan Muharebesinde istiklal için şehit düşmüşlerdi. Buradan da anlaşıldığı gibi Kayseri Anadolu için bir sigortaydı. Ankara işgal edilirse meclisimiz derhal Kayseri’ye taşınacaktı. Yani Kayseri son ümidimizdi. Kalbi vatan ve millet sevgisiyle çarpan son nefer de şehit düşene kadar, Kayseri milli mücadeleye devam edecekti. 30 Ağustos Zaferi her Türk için şanlı bir var oluşun gurur dolu mücadelesi demektir ve Kayseri, Türklüğün kalesi olan bu şehir nesiller boyu yaşayacak olan cumhuriyetimizin teminatı olmaya devam edecektir’ diye konuştu. 

Taş Mektep'te 30 Ağustos coşkusu

Pasta kesiminin yapıldığı törende Kayseri Lisesi’nin tarihinden kesitler sunan görüntüler büyük beğeni kazandı. 

 

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç: 

Milletleri millet yapan böyle günlerdir. Biz ulus olarak çok bedeller ödedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eğer bugün bu noktadaysa, birçok bedeller ödeyerek gelmiştir. Çok anlamlı bir gün. Eee ben tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyorum. Başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere nice 102 yıllar diliyorum. Özellikle bugünün böylesine anlamlı bir zafer gününün Kayseri Lisesi gibi tarihi bir atmosferde yapılıyor olması da çok anlamlı. Kurtuluş Savaşı'nda biliyorsunuz hiç mezun vermemiş bir lisemiz burası. Düşman Ankara'ya çok yaklaştığında Kayseri Lisesi bir dönem meclis olarak da kullanması düşünülmüş. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan böyle bir atmosferin de içinde olmaktan son derece mutluyum. 


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç


Gerçekten dünyada ender zaferlerden birisi olarak nitelendiren bir zaferin 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Her şeyden önce değerlerine bağlı Kayseri'mizin güzel insanlarına sabahtan beri coşkuyla böyle bir anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadıkları için kendilerine minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Daha nice 102’li yıllara diyor, cumhuriyetimizin 101. dönümünü, inşallah kutlayacağız, onu da taçlandıracak eserlerle donatmaya devam diyoruz. 


AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102  yıl dönümü. Bir dizi programlara katıldık Şimdi de tarihi Kayseri Lisemizin bahçesinde yoğun bir katılımla Sayın Valimizin yaptığı programa katıldık. Çok da güzel, günün mana ve önemine uygun bir konuşma yapmıştı kendisi. Kendisine de böyle bir organizasyon yaptığı için teşekkür ediyoruz. Ve otuz Ağustos Zafer Bayramı'mızın kutlu olmasını diliyorum.


CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin: 

Sayın Kayseri Valimizin de ifade etmiş olduğu gibi Kayseri Lisesi bir dönem mezun veremedi. Yani insanlar eğitimlerini bıraktılar. İnsanlar çocuklarını bıraktılar. İnsanlar aile annesini babasını bıraktılar ve komple bir mücadelesini getirdiler. O yüzden bunu sadece bir askeri deha olarak görmemek lazım. Bir milletin birlikte mücadele etmesi ve bir milletin bir kurtuluşun simgesi olarak görmek lazım ve bütün dünyaya örnek olmuş. 


Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz: 

30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı bu büyük zaferimizin coşkuyla kutluyoruz. Kutlamaya da devam edeceğiz. 30 Ağustos cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük özverisi ve çabasıyla Türk halkına ayaklandırarak cumhuriyetimizin ayaklanmalar bastırılarak Cumhuriyetimizin kurulmasına vesile olmuştur. Bu vesileyle de cumhuriyetimiz kurulmuştur. Buradan bir kez daha cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle yad ediyoruz. 

Kayseri Barosu Başkanı Ali Köse: 

30 Ağustos 1922’de  emperyalistlerin püskürtüldüğü ve milletin bütünüyle beraber başardığı bir zafer ve büyük bir liderlik var. O nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Bu Zaferin 102. yıl  dönümünde de Kayseri Lisesi'nde öğrencisi ve mezunu olmaktan büyük onur duyduğum Kayseri Lisesi'nde olmaktan da büyük şeref duyuyorum. Ve nice Zafer Bayramlarına diyorum. Özellikle bu zaferimizin önemli bir niteliğini de şu şekilde ortaya koymak gerekiyor. Dünyada benzeri görülmeyen milletle Kurtuluş Savaşı yürütme noktasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir dehası var. Millet meclisiyle beraber kutsal isyanı yapmış ve başarıya ulaşmış beni ve saygıyla anıyorum. Nice 30 Ağustos'lar diliyorum.


ERÜ Rektörü PROF. DR. Fatih Altun: 

Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ben kutlu olmasını diliyorum. Gerçekten seçilmiş olan bu mekanı da ben çok takdir ettim. Çünkü Kayseri Lisesi mezunuyum,ben aynı zamanda. Bu da benim için ayrı bir duygu oldu. Bu lisenin tarihi de zaten bize birçok şeyi anlatıyor. Mezun verilmeyen yılın olduğunu da düşünürsek bu coğrafyada var olmamız bizim gerçekten 30 Ağustos Zafer Bayramları'nın gölgesinde olan bir süreçtir. Biz millet olarak her zaman zor zamanlarda bir araya gelmeye, kenetlenmeye genlerimizde olan o özelliklerimiz var. Biz bu süreçlerde de Erciyes Üniversitesi olarak öğrencilerimize bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Bu vatan sevgisini verme gayretiyle çalışma ve ülkesine katkı sağlamak için etkin projelerle bilimsel faaliyetlerle çalışma içerisindeyiz. İnşallah ben 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlu olmasını diliyorum.


Ülkü Ocakları İl Başkanı Halit Yağmur: 

Bugün Kayseri için önemli bir yerdeyiz. Kayseri Lisesi biliyorsunuz ki tarihinde bir dönem mezun verememiş, öğrencilerinin tamamı şehit olmuş. Öncelikle valimize teşekkür ederiz ki bu anlamlı bir günü burada yaptığı için. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletinin kaderinin değişti, bağımsızlığının mücadelesinin günüdür. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.