Tartışmalarla gündeme gelen Kayseri Pınarbaşı'da dikkat çeken atama kararı

Kayseri'de 31 Mart 2024 yerel seçimleri ve sonrasında yine 2 Haziran 2024 tarihinde tekrarlanan seçimlerin yanı sıra kavgalar, tartışmalar ve son olarak da silahlı saldırı ile gündeme gelen Pınarbaşı ilçesinde dikkat çeken gelişme. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Tartışmalarla gündeme gelen Kayseri Pınarbaşı'da dikkat çeken atama kararı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye gündemine damgasını vurdu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde CHP'nin Belediye Başkan adayı Deniz Yağan, MHP'li mevcut Belediye Başkanı ve adayı Menduh Uzunluoğlu'nu geçerek, seçimi önde tamamladı. Ancak MHP'nin 'seçimde usülsüzlük yapıldı' iddiasının ardından önce ilçe seçim kurulu, ardından il seçim kurulu ve son olarak da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimleri iptal etti. 31 Mart seçim gecesine seçim kurulunda yaşanan tartışmalarda damgasını vurdu. 

Seçimler yenilendi

Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından YSK, yenilenmesi kararını verdiği Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyesi seçimlerinin 2 Haziran 2024 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı.Vatandaşlar bir kez daha ilçede sandık başına giderek, tercihlerini yaptı. Seçimi CHP'nin adayı Deniz Yağan kazandı ve ilçenin yeni belediye başkanı oldu.

Pınarbaşı olayları ülke gündemine damgasını vurmuştu

Sonrasında ise ilçe bu kez de 21 Haziran'da CHP'li Şerafettin Bahadır'a yönelik olarak gerçekleştirilen silahlı saldırı ile sarsıldı. İlçede meydana gelen olayda  Bahadır, eski başkan Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni tarafından önce darp edildi, ardından da silahla bacağından vuruldu. İlçe devlet hastanesindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Kayseri Şehir Hastanesine sevk edilen Şerafettin Bahadır'ın tedavisi sürüyor. Bahadır, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından CHP Pınarbaşı İlçe Başkanılığı’nın önünde ‘Topal’ şarkısı esliğinde oynaması ile gündeme gelmişti. 

Saldırganlar tutuklandı!

Pınarbaşı ilçesindeki saldırı nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan MHP’li eski belediye Başkanı Memduh Uzunoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Hakimin görev yeri değişti

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile 'tartıştığı' belirtilen Pınarbaşı Hakimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya da Bozüyük hakimi olarak görevlendirildi ve ilçeden ayrıldı.

İlçede dikkat çeken görev değişimi!

İşte iptal edilen, yenilenen, ardından yaşanan tartışmalar, kavgalar ve silahlı saldırı ile gündeme gelen, Türkiye gündeminden de düşmeyen Pınarbaşı ilçesinde bir gelişme daha yaşandı. Pınarbaşı Kaymakamı Mesut Bolat'ın ilçedeki görevi sona erdi. 

Tartışmalarla gündeme gelen Kayseri Pınarbaşı'da dikkat çeken atama kararı

Pınarbaşı ilçesinde sadece 5 ay görev yaptı! İşte yeni görevi

Kahramanmaraş’ta 1988 yılında doğan Bolat, daha önce teftiş stajını da tamamladığı Kayseri'den ayrılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Bolat, ilçeye veda edecek. 30 Ocak 2024 tarihinde ilçedeki görevine başlayan Bolat, 5 ay süre kısa görev süresinin ardından bundan sonraki süreçte Adıyaman Gerger İlçe Kaymakamı olarak görev yapacak. Bolat'ın ardından ilçede bundan sonraki süreçte kimin vekaleten görev yapacağı da merak konusu oldu.

Tartışmalarla gündeme gelen Kayseri Pınarbaşı'da dikkat çeken atama kararı

Kaymakam Mesut Bolat kimdir? 

Kahramanmaraş’ta 1988 yılında doğdu. İlköğretimini Elbistan’da tamamladıktan sonra Malatya Fen Lisesi’ni bitirdi. 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2013 ve 2020 yılları arasında özel bir bankada müfettiş olarak görev aldı. 2020 yılının Haziran ayında Niğde Valiliği 108. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Niğde ilinde İl merkez stajını, Ordu ve Kayseri illerinde teftiş stajını, Diyarbakır/Bağlar ve Nevşehir/Ürgüp ilçelerinde refakat stajını tamamladıktan sonra Kayseri Felahiye ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. 2022 yılında yurtdışı stajı kapsamında 7 ay süreyle Madrid Complutense Üniversitesi’nde İspanyolca dil eğitimi gördü. Yurtdışı stajının akabinde deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 3 aylık süreyle Adıyaman’da görev aldı. 27 Ocak 2024 tarihli ve 32442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 26 Ocak 2024 tarihli ve 2024/17 sayılı kararı ile 30.01.2024 tarihinde Pınarbaşı ilçesindeki görevine başladı. İyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Tartışmalarla gündeme gelen Kayseri Pınarbaşı'da dikkat çeken atama kararı