Tartışılan havaalanı taksi ihalesiyle ilgili flaş gelişme

Kayseri'de tartışmaları beraberinde getiren ve kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla yargıya da taşınan Havaalanı taksi ihalesi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Tartışılan havaalanı taksi ihalesiyle ilgili flaş gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de tartışmaları beraberinde getiren ve kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla yargıya da taşınan Havaalanı taksi ihalesi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ihale ile ilgili olarak yaptığı açıklamada taksi ihalesinin mevcut ihale şartlarına göre yapıldığını söyledi.
Karaismailoğlu, ihaleye katılımın az olmasına yönelik eleştirilere de yanıt verererek, Katılımın az olmasının sebebi ise ihalenin usulü değil UKOME tarafından sınırlı sayıda taksi plakası verilmesinden kaynaklanmaktadır’ diye konuştu. 
Havaalanı Taksi Durağı'nda 24 Ocak 2019 tarihinde yapılan ve sadece S.S 1 Nolu Havaalanı Taksi Kooperatifi'nin girdiği ihale, bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. S.S Erkilet Taksiciler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi üyeleri, yeterli koşul da rekabet ortamı sağlanmadığı ve kurumun zarar uğratıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Konuyu milletvekilleri de Meclis gündemine taşımıştı. İşte yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tartışılan ihale ile ilgili açıklama yaptı. İhalenin şartlara uygun yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı: Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından işletilen tüm havalimanlarında kiraya verilen taksi hizmetleri ihaleleri, mevcut ihale şartları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Kayseri Havalimanı taksi hizmetleri ihalesi de, 24.01.2019 tarihinde açık ihale usulü ile yapılmış olup, ihale ilan metni hem DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesinde hem de yerel yazılı medyada ilan edilmek suretiyle duyurulmuştur.’ şeklinde konuştu. 

ÖRNEK GÖSTERİLEN DENİZLİ'DEKİ İHALE... 

Bakan, Denizli'de iptal edilen ve Kayseri' de bazı çevreler de örnek gösterilen taksi ihalesiyle ilgili de, ‘Denizli Çardak Havalimanı taksi hizmetleri ihalesi de aynı usul ve şartname ile yapılmış olup kazanan firma, sözleşmesinin feshini talep etmiş ve talebi doğrultusunda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir.’ dedi. 

İŞTE BAKANA GÖRE  İHALEYE KATILIMIN AZ OLMASININ SEBEBİ

Karaismailoğlu, Kayseri'deki ihaleye katılımın az olmasını da sınırlı sayıda plaka verilmesine bağlayarak,’ Taksi ihalesine katılımın az olmasının sebebi ihalenin usulü değil UKOME tarafından sınırlı sayıda taksi plakası verilmesinden kaynaklanmaktadır’ ifadelerini kullandı.