TARLANIZI, EVİNİZİ KİMSEYE SATMAYIN!

TARLANIZI, EVİNİZİ KİMSEYE SATMAYIN!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Olay Türk TV’de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kertmeler Bölgesinde yaşayan  FETÖ mağduru vatandaşlara seslenen Yalçın, “Orada ki vatandaşlarımız, tarlasını ve evini kimseye satmasınlar. Çok güzel proje hazırlıyoruz ve yakında açıklayacağız” dedi. Talas Belediye Meclisi’nde gündeme gelen kütüphane binası kiralama tartışmalarına da değinen Yalçın, “Hiç umulmadık, bir tepki ile karşılaştık” ifadelerini kullandı. Diğer yandan bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen Zincidere Cezaevi’nin bulunduğu bölgenin nasıl değerlendirileceği yönündeki soruyu da yanıtlayan Yalçın, oranın bölgeyle ilgili Vali Şehmus Günaydın’ın bağımlıkla mücadele kapsamında dikkat çeken bir önerisinin olduğunu ve konuyu bölge sakinleri ile de masaya yatıracaklarını söyledi.

 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Olay Türk TV’de konuştu. Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftçi ve Gazeteci  Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Yalçın, hem belediye çalışmalarını anlattı hem de sorulara cevap verdi.  Başkan Yalçın, bina kiralama tartışmalarıyla gündeme gelen 7/24 Kütüphane, Zincidere Cezaevinin  bağımlılıkla mücadele ve tedavi merkezi olması düşüncesi ve Kertmeler Mahallesi’ndeki  imar çıkmazı  konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Göreve geldiklerinde 100 proje vaat ettiklerini dile getiren Yalçın, bu yöndeki projeleri bir bir hayata geçireceklerini anlattı.  Yalçın, belediye meclis toplantısı ve sonrasında bazı tartışmalara neden olan kütüphane için bina kiralama talebi ile ilgili olarak da, “Bu bir ihtiyaç. Çünkü Talas’ın bir kütüphanesi yok daha doğrusu bir kültür merkezi yok” dedi.

“UFKUMDAKİ  O BİNAYI BİR ŞEKİLDE SATIN ALMAK KALICI OLMASINI SAĞLAMAK”

“Ben başarılarımı kitap okumaya borçluyum. Talas’ın bir kütüphanesi yok daha doğrusu bir kültür merkezi yok”  ifadelerini  kullanan Başkan Yalçın, “7/24 kütüphane sözümüz  var. Bugün başlayım dense en az iki senede yapılıyor ve 12 bin Türk lirasına mal oluyor, en küçük hesapla. Benim 2 sene bekleyecek zamanım yok. Gökte ararken yerde bulduk. Bir bina bulduk, bunun kiralanması için meclise götürdük hiç umulmadık, bir tepki ile karşılaştık. Burada kütüphane olmaz denildi. Bu binanın etrafında 3 tane öğrenci yurdu var ve lokasyon olarak çok iyi bir yer. 7/24 Kütüphane sadece üniversitelilerle alakalı değil. Çocukların ders çalışması alt salonlarında sinema, ayrıca sanat atölyelerinin olması, sanat galerisi olarak kullanılacak bir salonun olmasını çok arzu ediyorum. Şu anda Kayseri’de bana göre bir sanat galerisi yok.  Sanat galerisi Atatürk Evi’nin bodrumu olmaz. Böyle bir sanat falan olmaz. Bu bizim müthiş eksikliğimiz. Sanat galerisi şuan ki Kültür Turizm Müdürlüğü’nün fuayesi de olmaz. Fuayede sanat galerisi mi olur?  Sanat galerisi sanatın her türlüsünün, izleyicisiyle, tiryakisi ile baş başa kaldığı bir yerdir. Belediye’nin Osmanlı sokağının en sonunda, bir kilise var. Çok eskiden, kemerli olarak yapılmış, mimarımsı bir yerde kilise olarak kullanılmış uzun yıllar, oraya üstüne ‘Talas Sanat Galerisi’ yazıyoruz. Orada sanat galerisi, olarak görev yapacak ama aynı zamanda da özel sohbetler yapacağız.  Mimarlar, mühendisler gibi gurupların sohbet ettiği bir yer olacak. Sanat atölyesi, sinema salonu, tiyatro salonu, bunlar içerisinde mutlaka olacaktır. Biz bu kararı oy çokluğu ile aldık bir sıkıntımız da yok. Kütüphane yapılıyor, projesini çizdirdim. Yakında ihaleye çıkacağız içinin dizaynı için, kütüphane yapılacak. 7/24 Kütüphane bahara açılışı gerçekleştirilecek. 13 Mart’a gün verdik.” dedi.

YIKILAN ZİNCİDERE CEZAEVİ AÇIKLAMASI: BURADA YAŞANMIŞLIKLAR VAR, ORTASINI BULURUZ İNŞALLAH

Bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen Zincidere Cezaevi’nin bulunduğu bölgenin nasıl değerlendirileceği yönündeki soruyu da Olay Türk TV ekranlarından yanıtlayan Başkan Mustafa Yalçın, oranın Bağımlılıkla Mücadele ve Tedavi Merkezi olmasına yönelik bir düşüncenin olduğunu söyledi. Bölgeye sosyal tesis yapılmasın da gündem de olduğunu kaydeden Yalçın, orta bir yol bulunacağını ifade etti.

“VALİ BEYİN DE BURAYLA İLGİLİ BİR PROJESİ VAR”

Yalçın, şunları söyledi, “18 bin metre kare olan bir bina hangi şartlar da hangi mantalite ile yapıldı bilmiyorum. Yarı açık cezaevi olarak ta kullanılmış.  Binaya sıfıra sıfır yapılmış. 1850’lerde yapılmış bir hamam var. O yıllarda yatakhane olarak, ilkokul olarak kullanılmış taş bir bina var. İkisi de biblo gibi duruyor. Onları değerlendirip, 18 bin metre kare alana mesire alanı, park sosyal tesisler alanı olarak düşünüyoruz.  Bura da Vali bey’inde bir projesi var. Onu da geçtiğimiz günler de paylaştı, ama ne kadar gerekleşir bilmiyorum.  İyi bir düşünce, iyi bir mantık. Ancak,  oraların daha önceden açık ceza evinden kalan bir, korkusu var.  Vali bey’e muhtarlarımız geldiler, çekincelerini anlatılar. Vali bey’de çekinilecek bir durumun olmadığı söyledi.  Burasının kapalı bir yapının olacağını, burada sadece kurs görülecek. Rehabilitasyon o anlamda dedi.  Bunlar çok önemli hizmetler.  Bir sansasyona, bir ortalıkta karışıklığa sebep olacak şeylerden kaçmak lazım. İyi ifade etmek lazım.  O bölgenin halkını da göz önüne almak lazım. Burada yaşanmışlıklar var, ortasını buluruz inşallah”

 BAŞKAN’DAN O BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR İÇİN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Diğer yandan FETÖ’den kapatılan ve o dönem Melikşah Üniversitesi genişleme alanı  içerisinde yer alan ve FETÖ davalarında da mağdur edilen vatandaşların isyanı ile gündeme gelen Kertmeler Bölgesindeki imar tartışmaları ile ilgili de konuşan Yalçın, vatandaşları uyardı. Yalçın, “Kertmeler bölgesine çok güzel bir proje yaptırdık. Orada ki vatandaşlarımız, tarlasını ve evini kimseye satmasınlar. Çok kısa zamanda Kertmeler Mahallemizdeki vatandaşlarımızla paylaşacağız. Kayseri’de çok güzel bir mekan olacak. Site mantığında yüksek binalar olan bir bölge olacak. Bir ay içerisinde mahalle sakinleri ile projeyi paylaşacağız. Orasını güzel bir uydu kent olarak yapacağız” şeklinde konuştu. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ