Tarihi zirvenin ardından 'Kayseri' bir kez daha gündemde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki Kayseri açıklaması dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Tarihi zirvenin ardından 'Kayseri' bir kez daha gündemde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki Walter E. Convention Center'da gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Burada birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kayseri’de 30 Haziran Pazar gecesi yaşanan olaylar hatırlatılarak, “Siz 'Suriye Devlet Başkanı ile görüşeceğinizi' söylediniz. Türkiye'yi Suriye'de istemeyen farklı dış güçlerin Kayseri olaylarını provoke ettiğine dair bir bilgi var mı elinizde?" sorusu yöneltildi. 

Tarihi zirvenin Kayseri bir kez daha gündemde!

‘Şimdi elimdeki bilgiyi sorma’ 

Erdoğan soruya verdiği cevap ise kafaları katıştırdı. Erdoğan açıklamasında, "Şimdi elimdeki bilgiyi sorma. Ben, şimdi size hangi bilgiyi aktardım? Özellikle Sayın Esed'e 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz" ifadelerini kullandı.