Tarihi buluşma! Özhaseki ve Büyükkılıç İstanbul'da bir araya geldi

Tarihi buluşma! Özhaseki ve Büyükkılıç İstanbul'da bir araya geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  ve aynı zamanda AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İstanbul’da bir araya geldi.

Tarihi Kentler Birliği İstanbul Buluşması, Meclis Toplantısı ve Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni  Pendik’teki Divan İstanbul Asia Otelde yapıldı. Toplantıya katılan AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki, katılımcılar ile tecrübelerini paylaştığını söyledi. Özhaseki, “Belediye Başkanlığım döneminde de yedi yıl boyunca başkanlığını yürüttüğüm Tarihi Kentler Birliği'nin Meclis Toplantısı'nda bilgi ve tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Tarihi ve kültürel değerlerimiz, bizi biz yapan değerimizdir. Bu bağlamda medeniyetlerin buluşma noktası olan ülkemizin somut ve somut olmayan kültür mirasını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak gibi hepimize önemli görevler düşüyor. Bu vesile ile Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı’na seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ü ve projeleri ile ödül alan belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

 “BELEDİYECİLİK DENİNCE EKLA ÖZHASEKİ GELİR”

Diğer yandan toplantıya katılan bir süre önce Tarihi Kentler Birliği’nde Encümen Üyeliğine seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Özhaseki ve ilçe belediye başkanları ile toplantıya katıldıklarını belirterek, “Belediyecilik denildiği zaman tecrübe ve birikimiyle akla ilk gelen isim olan hemşehrimiz Sayın Mehmet Özhaseki ülkemizdeki tarihi yapılar ve belediyelerimizin bu yapıları korurken ki izleyeceği yollar hakkında bilgiler verdiler. Biz yerel yöneticiler olarak emanet edilen şehirlerimizi daima korumak ve geliştirmek ile mükellefiz. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz yeni Encümen Üyesi seçimlerinde şahsımı da Encümen Üyesi olmaya layık gören bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör'e de görevinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN