Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

SGK'ya bağlı kişilerin imkanlarını aşan veya SGK kapsamı dışında kalan tedavi masraflarının karşılanması amacıyla oluşturulmuş devlet destekli olan sigortaya tamamlayıcı sağlık sigortası adı verilir. Aynı zamanda destekleyici sağlık sigortası da denmektedir. Bu sigorta kapsamında, anlaşmalı kurumlar tarafından uygulanan tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından ödenir.

Rutin kontrolleri de içeren ayakta tedavi yöntemlerinde, sigorta şirketine bağlı değişkenlik gösteren süreler dahilinde muayene gerçekleştirilebilir. Ayrıca tahliller ve laboratuvar hizmetleri de bu muayene kapsamına girmektedir. Yatan hasta tedavilerinde ise bu hizmet biraz daha geniş bir alanı kapsamaktadır. Doktor, ilaçlar, refakatçi, ameliyat ve oda hizmetleri alınabilecek hizmetlerdendir.

Ayrıca her iki hizmette de geçerli olan doğum teminatı mevcuttur. Doğum teminatlarında diğer iki hizmette yer alan ve değişkenlik gösteren herhangi bir süre söz konusu değildir.

Hem sağlık açısından hem de bütçe açısından oldukça önem taşıyan tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajları şöyle sıralanabilir;

  • Özel sağlık sigortasının yapılamadığı durumlarda daha cüzi rakamlar ile kaliteli bir sağlık hizmeti sunmaktadır.
  • Tedavi masraflarının SGK'nın karşılayabildiği sınırı geçmesi durumunda, kalan masraf tutarları sigorta şirketi tarafından karşılandığı için herhangi bir kısıtlama söz konusu olmamaktadır.
  • Özellikle yatış gerektiren uzun süreli tedavilerde yatış imkanları ve diğer uygulamalar yine sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.
  • Eğer yararlanacak kişi bir işveren ise, aynı özel sağlık sigortasında olduğu gibi tamamlayıcı sağlık sigortasında da gelir vergisi indiriminden yararlanmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına Kimler Başvurabilir?

SGK'lıların ekonomik bir şekilde yararlanabilmesini amaçlayan tamamlayıcı sağlık sigortası için başvuruyu;

  • 60 yaşını doldurmamış,
  • T.C vatandaşı olan,
  • SGK tarafından karşılanmış tedavi masrafları dışında ihtiyaçları ve sağlık giderleri bulunan SGK'lılar başvuru yapabilirler.

Ayrıca bu kişilerin sorumluluğu dahilinde olan kişiler var ise, onlar içinde ayrı bir başvuru yapılabilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sigorta şirketlerinin prim talepleri, yararlanmak isteyen sigortalının yaş grubu, sağlık durumu ve giderleri ile istediği hizmetler dahilinde oluşturulur. Bu hizmetler göz önünde bulundurularak, özel sağlık sigortası çeşitlerinden olan tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları değişiklik göstermektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Teminatları Nelerdir?

Yatarak Tedavi Hastalarında; Sigortalının, sigorta başlangıç tarihinden sonrasına ait rahatsızlıkları ile ilgili yatışları, tıbbi zorunluluk içermeli ve raporun doktor tarafından ayrıntılarıyla anlatılması gerekir. Hayati tehlike arz eden sağlık durumuna ilişkin giderler ve müdahaleler bu tedavi kapsamına girer. Bu hizmet tek olarak satın alınabilir.

Ayakta Tedavi Hastalarında; Sigortalının, yine sigorta başlangıç tarihinden sonrasına ait rahatsızlıkları ile ilgili doktor, muayene, tahlil, fiziki tedaviler, radyoloji ve rehabilitasyon hizmetleri bu kapsama girmektedir. Tüm işlemler aynı kurum tarafından yapılması şartı söz konusudur. Bu tedavilerden teminat kapsamında 9 ya da 10 kez yararlanılabilir. Sonrası için teminat kapsamında hizmet verilmemektedir.