Talas'ta Yaz Kur'an Kursları başladı

Talas İlçesi'nde 6 hafta sürecek olan Yaz Kur'an Kursları yapılan tören ile başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Talas'ta Yaz Kur'an Kursları başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas ilçesinde, 2023 Yaz Kur'an Kursları Anayurt merkezdeki Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Müftü Vekili Muammer Turan ve Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut katıldı. 

Talas'ta Yaz Kur'an Kursları başladı

2023 Yaz Kur'an Kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek. Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri görev alacak. 6-15 yaş arası çocuklar, 6 hafta sürecek olan yaz Kur'an kurslarında dini konularda eğitim görecektir.

Talas'ta Yaz Kur'an Kursları başladı

2023 Yaz Kur'an Kursları'nın açılış konuşmasını Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut yaparken minik kursiyer 6 yaşındaki Sevval Esma Macit Ayetel Kürsi okudu. Yaz Kur'an Kursları süresince, çocuklara dini konularda eğitim verileceği belirtildi.

Törende konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise şunları söyledi; "Bu tatil dönemini Kur'an eğitimi, değerler eğitimi ve Allah'ın emirleriyle ilgili bilgileri almak üzere değerlendiriyor olmanız ve bu yolu tercih etmeniz hem veliler açısından hem sizler açısından hayatınızın en önemli kazancı olacaktır" dedi.

Talas ilçesindeki cami ve Kur'an kursları arasında Medine Sami Elmacıoğlu Cami, İzzet Bayraktar Camii, Hacı Halil Bayraktar Camii, Anayurt Merkez Camii ve Küba Mescidi bulunmaktadır. Hafız Mehmet Karakılıç Kur'an Kursu da Yaz Kur'an Kurslarına dahildir. 6 ay sürecek olan eğitim programı, çocukların dini bilgilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Talas'ta Yaz Kur'an Kursları başladı