Talas Osmanlı Sokağı'nda ruhsat krizi!

Talas Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Caddesi yani bir diğer asıyla  Osmanlı Sokağı esnafları, Talas Belediyesi'nden şikayetçi. Esnaf, milyonlar harcanarak turizme kazandırılması amaçlanan sokağın kaderine terk edildiğini ifade ediyor.

Talas Osmanlı Sokağı'nda ruhsat krizi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Caddesi yani bir diğer asıyla  Osmanlı Sokağı esnafları, Talas Belediyesi’nden şikayetçi. Esnaf, milyonlar harcanarak turizme kazandırılması amaçlanan sokağın kaderine terk edildiğini ifade ediyor.

CHP Talas İlçe Başkanı Yalçın Maden, İlçe Sekreteri Songül Yıldız ve ilçe yöneticileri Osmanlı Sokağı esnafının dertlerini dinledi. Esnaflar, sokağın yoğun ilgi gördüğünü ancak eksikliklerinin olduğunu belirtti. Sokakta 40’a yakın esnafın hizmet verdiğini ancak esnafın ruhsat sıkıntısı yaşadığı dile getirildi. Esnaflar, sokağı daha da canlandırmak için yatırım yapmak istediklerini ancak ruhsat sıkıntısı nedeniyle bu konuda harekete geçemediklerini belirterek, “Belediye ruhsat vermiyor. Canlı müzik yaptırmıyorlar. Bu gibi yerlere de saat 22:00’a kadar izin veriliyor. Oysa sokağa vatandaşlar, yoğun olarak 9’dan sonra geliyor. Biz dernekleşme yoluna gittik. Mücadelemizi sürüyor. Ruhsat için başvuru yaptığımızda, Talas Belediyesi, Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir ise İl Kültür Müdürlüğü’ne topu atıyor. SİT alanı olduğu için muhatap bulamıyoruz" dedi.

Esnafların sorunlarını dinleyen CHP Talas İlçe Başkanı Maden ise, bu konuda yetkili kişilerle görüşeceğini söyledi Maden, "Belediye Başkanı ve Talas Kaymakamı ile görüşüp sorunun çözüme kavuşması için gayret göstereceğim. Sokak gerçekten güzel ve eski Talas mimarisini taşıyor. Burayı hep birlikte turizme kazandırmalıyız." diye konuştu.

KİLİSE MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI OLDU

Burada sokağın temizliği konusu ile Tol Kilisesi konusunda yaşanan bazı olumsuzlukları da gündeme taşıyan bir işletmeci, “Tol Kilisesi ne yazık ki madde bağımlısı kişilerin mekanı oldu.  Belediye demir kapı taktı ama bu kez de pencereden içeri giriyorlar. Uygunsuz halde bulduğumuz bu kişileri buradan kovalamak ta bize düşüyor. Buna da bir çözüm istiyoruz.  Ayrıca sokak temizliği de sorun. Bu konuda Belediyeden çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu. Diğer yandan Ali Saip Paşa Caddesi üzerinde bulunan Yücel Çakmaklı Film Atölyesi’ni de ziyaret eden CHP Talas ilçe teşkilatı yöneticileri, sokakta 4 yıldır yapılan "Uluslararası Altın Çınar Film Festivali" hakkında bilgi de aldı.

(Haber Merkezi)