Talas Belediye Meclisinde özel hastane mesaisi! Muhalefet ayrı düştü...

Talas Belediye Meclisi tek gündem maddesi için toplandı. Muhalefet hastane gündeminde ayrı düştü...

Talas Belediye Meclisinde özel hastane mesaisi! Muhalefet ayrı düştü...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Talas Belediye Meclisi tek gündem maddesiyle toplandı. Mart ayı Meclis toplantısında komisyona havale eden 'hastane' gündemli madde, önceki gün görüşüldü. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın, ilçede devlet hastanesi yapılmasına yönelik girişimlerde bulunduğu  dile getirildi. Ancak ilçenin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yakınlığı gibi nedenlerden dolayı bu durumun mümkün olmadığı belirtildi.  Bunun üzerine özel hastane formülünün hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Bu yönde belediyeye ait bir alana özel hastane yapılması için harekete geçildi. Talas Belediye Meclisinde bu yöndeki talep de oy çokluğu ile kabul edildi. Konu şimdi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşınacak.

TALEP MUHALEFETİ BÖLDÜ

Diğer yandan özel hastane talebi muhalefeti de böldü. Meclis’te 5 CHP’li üye  talebe karşı çıktı. İYİ Parti’de ise grup kararı alınmadı ve üyelerin görüşüne bırakıldı. 6 Meclis üyesinden 3’ü karşı çıkarken, diğer 3 isim de gündemle ilgili lehte oy kullandı. 

Ç​​​​​​ALIKSOY: DEVLET HASTANESİ OLMUYORSA, BARİ ÖZEL HASTANE OLSUN DEDİK, ÇÜNKÜ İHTİYAÇ VAR... 

Bu konuda haber merkezimizin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Grup Başkanvekili  Mustafa Çalıksoy, “Biz grup kararı almadık. Her arkadaşımız düşüncesini ifade etsin istedik. Ben evet oyu verdim. Çünkü bölgede bir hastane ihtiyacı var. Bu konuda araştırmalar da yaptım. İşin uzmanlarına da sordum. 3-5 dakikalık zaman aralıklarıyla kaybettiğimiz hastalar oluyor. Sağlık önemli bir konu. Sağlıkta da zaman hayati önem taşıyor. Devlet hastanesi istedik, ama bunun Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ilçenin yakınlığı nedeniyle olamayacağı söylendi. Bunun üzerine biz de en azından tam donanımlı bir özel hastane olsun düşüncesiyle ve vatandaşın ihtiyaç halinde sağlık hizmetini alabilmesi için evet oyu kullandık. Talas her geçen gün büyüyor ve bu konuda da ihtiyaç var. Herkese açık ihale ile şeffaf bir şekilde yapılması yönünde talebimiz oldu. Başkan'da bu açık ihale talebine olumlu baktı. Söz konusu alana sadece hastane yapılması için  imar düzenlemesi olacak ve ticaret alanı ya da başka bir planlama yapılmayacak" diye konuştu.