Talas Belediye Meclisi'nde konuşan Çalıksoy'dan dikkat çeken tepki!

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, Meclisin Mayıs ayı toplantısında İsrail'in, Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı. Çalıksoy, İsrail'in en kutsal hak olan yaşam hakkını ihlal ettiğini belirterek, 'Artık İsrail'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Talas Belediye Meclisi'nde konuşan Çalıksoy'dan dikkat çeken tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Meclisi, gündemindeki konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa  Çlaıksoy, İsrail tepkisiyle dikkat çekti. 
Konuşmasına herkesin bayramını kutlayarak başlayan Çalıksoy, “İnşallah önümüzdeki yıllarda daha coşkulu, daha mutlu, daha huzurlu bayramlarda bir araya geliriz” diye konuştu. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara tepki gösteren Çalıksoy, saldırıların vahim bir boyuta ulaştığını dile getirdi. 
'İSRAİL EN KUTSAL HAK OLAN YAŞAM HAKKINA DA SALDIRIYOR'
Çalıksoy, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in başlattığı çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinli’nin  yaralanmasına ve hayatlarını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde de sürdürülen Gazze’ye yönelik saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlaldir. Filistinlilerin nesiller boyu yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler’in (BM)  saldırıları durdurması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı da destekliyoruz” ifadelerini kullandı.


'MİLLET İTTİFAKI OLARAK FİLİSTİN HALKININ HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
İsrail’in saldırılarına karşı herkesi sorumlu davranmaya da davet eden İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, artık İsrail’e yönelik net ve kararlı bir tavır sergilenmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Çalıksoy, şu ifadeleri kullandı: Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı Birleşmiş Milletler kararına aykırı şekilde sürdürülen işgalin, hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı da ibretle göz önüne sermektedir. Bu konuda suçluların, sorumluların tespit edilerek, yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun, mahkemelerin ivedilikle harekete geçmesini istiyoruz. Bu maksatla  insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyorum. Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Millet İttifakı meclis üyeleri olarak İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeşi Filistin halkının hak, özgürlük, adalet,  hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğiz.