'Tahlilerin kötü çıkması için ilaç içirmişler'

'Tahlilerin kötü çıkması için ilaç içirmişler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Usulsüz engelli raporları ile ilgili başlatılan operasyonlar hakkında Kayseri Olay”a çarpıcı açıklamalarda bulundu. SGK’ da 7 kişilik dolandırıcılık çetesini ortaya çıkardıklarını dile getiren Hasgül, “ Kişilerden 20 bin TL  para almışlar. Bunun karşılığında da teste girmeden önce bazı ilaçlar içirmişler, tahlillerin bozuk çıkmasından sonra sağlık raporu almışlar.”dedi.
SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, SGK’ ya usulsüz engelli raporları ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük bir dolandırıcılık çetesini ortaya çıkardıklarını dile getiren Hasgül, bu kişilerin vatandaşlardan 20 bin TL para aldığını söyledi.
Hasgül konuşmasına şu şeklide devam etti: “ Yaklaşık bu iki yıl önce tespit edip ince ince dokuyarak geldiğimiz bir nokta operasyon. Bu noktada tabi savcılık ve emniyet ile koordineli çalıştık. Bu Kayseri’de bizim şüphe üzerine yaptığımız bir operasyon ve kişilerin rahatsızlıkları ile tıbbı geçmişlerinin uyuşmadığını tespit ettik. Ve birkaç kişide bu olay doğru görünce şüphelerimiz doğruladık ve biz daha çok yoğunlaştık. Bir de şunu gördük. Kişi Kayserili burada çalışıyor ama raporu gidip Isparta’dan almış. Buda bizi şüphelerimizi daha çok kuvvetlendirdi. Üzerine gittiğimiz zaman çok vahim bir olayla karşılaştık. Tabi biz bunu kurum içinde bağlantısı olup olmadığını 2 ay kadar araştırdık. Yani bu rapor alan kişiler ile bizim kurum için de çalıştığımız kişileri karşılaştırdık. Acaba bir akrabalığı var mı diye. Her hangi bir bulguya ulaşamadık. Çünkü bu  maliye kaynaklı bir durum. Yani kişi maliyeye başvurup vergi indirimi aldıktan sonra maliye, sağlık raporunu verip, en son bize gelerek raporu getirdiği takdirde maaşı veriyoruz. Büyük dolandırıcılık çetesi yedi kişilik şebeke ortaya çıktı. Kişilerden 15-20 bin TL arası para almışlar. “dedi.
Çetenin usulsüz rapor alanlara teste girmeden önce bazı ilaçları içirerek tahlillerin bozuk çıkmasını sağladıklarını da tespit ettiklerini belirten SGK Müdürü Hasgül, rapor alanların yeniden muayeneden geçirildiğini ve tamamının sağlıklı  çıktığını vurguladı.
Hasgül şöyle konuştu: Bunun karşılığında da teste girmeden önce bazı ilaçlar içirmişler, tahlillerin bozuk çıkmasından sonra sağlık raporu almışlar. Emniyet geçen aylarda bu kişileri gözaltına aldı ve işlem yaptı.  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde yeniden muayeneden geçirdi ve tamamına yakını sağlıklı  çıktı. Tabi bu olaya sebep olanlar  şimdi tutuklu olarak yargılanmaya devam ediyor.”diye konuştu.
Bu operasyon sonrasında 2 milyon TL haksız ödeme yapıldığını da tespit ettiklerini vurgulayan Hasgül, geriye dönük bir araştırma için bir ekip kurduklarını da dile getirdi.
Hasgül şöyle konuştu: “ Yargı kararını verdikten sonra bizim tespit ettiğimiz yaklaşık 2 milyon TL bir haksız ödeme durumunu faizi ile birlikte geri alacağız. Devletin daha fazla ödememesi ve yolsuzluğun öne geçmesi bu Kayseri il şebeke müdürlüğünün yaptığı bir tespittir. Bunun üzerinde gerek savcılık ile gerek emniyet ile ortak çalıştık bununla ilgili de geçmişi taramaya başladık. Bir ekip oluşturduk. Bunun Türkiye’ye yayılmasını istiyorum. Bununla ilgili başka illerde de var ise ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını bekliyoruz. “dedi.
Basın çalışanları ilgilendiren 26+4 sistemi ile ilgilide açıklamalarda bulunan Hasgül, bu uygulamaya SGK’nın karşı çıkması mümkün değil dedi.
Hasgül şu ifadelere yer verdi: “ Dediğimiz fiili hizmet zammı itibariyle süreçte ki olay maden ve yer altında çalışanlar hariç, hafta tatili günler çıkarılarak uygulanmaya başladı. Fiili çalışma olgusu gerektiren bir uygulama bu. Kişilerin hafta faaliyetinde işte gazetecilik faaliyetinde sadece size değil başka meslekte de var. Bu sadece ağır işlerde çalışanlara. Bu madende çalışanları tatillerinde bile yorgunluktan evden çıkamayacakları için. Sadece gazetecilere fiilen çalıştığınız 26 günde gazetecilik yapıyorsunuz. 4 gün normal yatıyor. Bu Sosyal güvenlik kurumunun Türkiye genelinde yaptığı bir uygulama. İl müdürlüğü olarak tabi ki buna karşı çıkma gibi bir durumumuz yok. Çünkü hafta tatili kullanmıyorum gibi bir şansınız yok. Bu fiili çalışma olgusu ile alakalı bir durum bu.”dedi.