Tahir Nursaçan'ın yargılandığı davaya devam edildi

Kayseri eski OSB Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde..

Tahir Nursaçan'ın yargılandığı davaya devam edildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski OSB Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi. Kayseri eski OSB Başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada Savcı, 7 sanığın 4 ayrı suçtan cezalandırılması istedi.

OSB eski Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte yöneticiler Adil Özhan, Ali Yaprak, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu ve Süleyman Sarptaş’ın yargılandığı davaya devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Adil Özhan, sanık ve müşteki vekilleri hazır bulundu.

Sanıklardan Adil Özhan: "OSB Teknik Koleji’nin kantininin kendi yöneticisi olduğu kulübe devredilmesine ilişkin, "2017-2018 yılları arasında OSB ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile okul özel meslek lisesi olarak işletilmeye başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü zamanında anlaşılan kantinci 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde okulun kantinine zam yaptı. Kantinci bu durumu düşüneceğini söyledi ve daha sonra reddetti. OSB’de öğrenciler mağdur olmasın diye benim yöneticisi olduğum kulüp tarafından kantinciye teklif edilen paranın daha üstü bir miktara faturalandırıldı. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu durumun OSB’ye hiçbir zararı olmamıştır." dedi.

Duruşma savcısı mütalaasında: "Sanıklar Tahir Nursaçan ve Ali Yaprak'ın üzerilerine atılı ve eylemlerine uyan 5237 Sayılı TCK.nun 204/2, 43/1, 53/1 maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi, Sanıklar; Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu, Süleyman Sarptaş ve Adil Özhan'ın ise üzerilerine atılı 'Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği' suçunu işlediklerine dair cezalandırılmalarına yeterli kesin ve inandırıcı deliller elde edilememiş olması, eylemlerinin sabit olmaması dikkate alınarak 5271 sayılı CMK'nın 223/2-e maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatine karar verilmesi, Sanıklar; Tahir Nursaçan, Adil Özhan ve Ali Yaprak'ın üzerilerine atılı ve eylemlerine uyan 5237 Sayılı TCK'nın 247/1, 43/1, 53/1 maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi, Sanıklar; Şeref Özdemir, Özer Bostancı ve Seyhan Arifoğlu, Süleyman Sarptaş'ın üzerilerine atılı 'Zimmet' suçunu işlediklerine dair cezalandırılmalarına yeterli kesin ve inandırıcı deliller elde edilememiş olması, eylemlerinin sabit olmaması dikkate alınarak 5271 sayılı CMK'nın 223/2-e maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatine karar verilmesi, Sanıklar; Tahir Nursaçan, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu, Süleyman Sarptaş, Ali Yaprak ve Adil Özhan'ın üzerilerine atılı ve eylemlerine uyan 5237 Sayılı TCK'nın 257/1, 43/1, 53/1, maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi, Sanıklar; Tahir Nursaçan, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu, Süleyman Sarptaş, Ali Yaprak ve Adil Özhan'ın üzerilerine atılı ve eylemlerine uyan 5237 Sayılı TCK'nın 184/3, 43/1, 53/1, maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi, kamu adına talep ve mütalaa olunur." ifadelerine yer verdi.