Tabip Odası Başkanı: Vebali var...

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, o yarışmada ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi.

Tabip Odası Başkanı: Vebali var...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN -  “Kim Milyoner Olmak İster” adlı yarışmada bir doktorun bilemediği tıp sorusu gündem oldu. “Yaşanan olayın ardından doktorlara, tıp eğitimine kin kusuldu” diyen Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, “Bazen unutuyoruz, sadece eğlence olsun diye atılan bir tweetin bile vebali var” ifadelerini kullandı. 

A TV'de yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster” adlı yarışmada Mehtap isimli yarışmacı "Hangisi beyindeki bir bölgeye verilen addır" sorusunda joker hakkını kullandı. Yarışmacı soruya cevap bulabilmek için aile hekimi olan doktor arkadaşını aradı. Soruyu defalarca okuyan kadın, doktor arkadaşının “Omurilik sarımsağı” şıkkını söylemesinden ardından, kendisi de o yanıtı verdi. Ancak doğru cevap "omurilik soğanı" olunca doktor, yarışmacı kadının elenmesine neden oldu. Söz konusu doktor da yaşanan bu gelişmenin ardından sosyal medyaya konu oldu. 
Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, yaşanan bu olayın ardından tıp eğitimine ve doktorlar kin kusulmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, şu ifadeleri kullandı: Bir meslektaşımızın joker olarak katıldığı bir TV yarışmasında sözde tıbbi bir soruyu ‘bilememesine’ ilişkin paylaşılan mesajların bir kısmında doktorlara, tıp eğitimimize, hatta ülkemize kin kusuldu. Bazen unutuyoruz, sadece eğlence olsun diye atılan bir tweetin bile vebali var. Günümüzde en inandırıcı yalanlar, fotoğraflar ve videolar kullanılarak söyleniyor. Çünkü insan en çok gördüğüne inanmaya meyilli. Sosyal medyada insanları bu yolla inandırdıktan sonra yönlendirmek, ayaklandırmak ve birilerini itibarsızlaştırmak, linç ettirmek çok kolaylaşıyor.”