Tabiat harikası bu gölü gördünüz mü?

Tabii güzelliği bakımından ülkemizin nadide yerlerinden biri olan Gökpınar Gölü Kayserili vatandaşlarında ilgisini çekiyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Tabiat harikası bu gölü gördünüz mü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlarında yoğun ilgisini çeken Gökpınar Gölü görülmeye değer bir tabiat güzelliğidir. Kayseri'ye 204 km uzaklıkta ve yaklaşık 2 saat 30 dakika yolculuk süresi olan bu tabiat harikası göl Sivas'ın Gürün İlçesi'nde bulunmaktadır.

Tabiat harikası bu gölü gördünüz mü?

Tabii güzelliği bakımından ülkemizin nadide yerlerinden biri olan Gökpınar Gölü'nün suyu tatlı ve berraktır. Gürün İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunan gölün suyu o kadar beraktır ki derinliği 17-20 metreyi bulduğu halde içine atılan küçük bir cismin tabana kadar çöküşü ve tabandaki duruşu, net olarak izlenebilmektedir. Ayrıca Gökpınar Gölü güneşin geliş açısına göre suyu renk değiştirmektedir. Gölün rengi mavi-gök renginden olduğu için bu ad verilmiştir. İki parçadan oluşan gölden birinci gölün ismine Küçük Göl adı verilir ve bugölden çıkan suda alabalık üretimi yapılmaktadır. İkinci göl ise adı Büyük Göl'dür,  turistik amaçlarla ziyaret edilen bir konumdadır.

Gökpınar Gölünün alanı 3000 metrekaredir. Doğal bir akvaryum görünümündedir. Gökpınar Gölü iç ve dış turizme hizmet vermektedir. 

Tabiat harikası bu gölü gördünüz mü?