Sürücü Kursları arasında fiyat tartışması!

Sürücü Kursları arasında fiyat tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Sürücü Kursları arasındaki taban fiyat tartışmaları yeniden alevlendi. Bu konuda bazı kurs sahipleri serbest piyasa ekonomisi savunması yaparken bazıları ise ucuza sürücü adaylarının kaliteli eğitim alamayacakları görüşünü savunuyor.

 Kayseri’de sürücü kurları arasındaki fiyat farklılıklarına yönelik tartışmalar yeniden gün yüzüne çıktı. Bu konuda açıklama yapan Sürücü Kursu Sahibi Münir Borazan, kentte son günlerde taban fiyat  aday kadına sürücü kurslarının çoğunluğunun uymadığını iddia etti. Bu konuda ilgili kurumlarla bir toplantı yapılmadığını da belirten Borazan, bundan sonraki süreçte Özel Sürücü Kursları Dayanışma Derneği yönetimi olarak aktif şekilde görev alacaklarını ve diğer sorunların çözümü içinde çalışma yapacaklarını duyurdu.

“TABAN FİYAT DAYATMADIR”

Diğer yandan Borazan’ın bu yöndeki açıklamalarına bazı kurs sahipleri,

“Serbest piyasa ekonomisinde taban fiyat adı altındaki dayatmanın kurumlara faydasından daha öte zararı vardır. Kaliteli bir eğitim taban fiyat dayatması ile olamaz.” şeklinde cevap verdi.

“UCUZ FİYATA KELİTELİ EĞİTİM VERİLMEZ”

Borazan’da bu yöndeki eleştirilere katılmadığını belirterek, ucuz fiyata kaliteli eğitimin verilemeyeceğini iddia etti. Borazan, “Eğitimin kalitesini 300 TL veya 400 TL gibi bir rakamla sürücü adaylarını kayıt yaparak 14 saat nasıl bir eğitim vereceksiniz? 300 veya 400 TL kayıt alındığı zaman Sürücü Adayı kaliteli bir eğitim alamaz. Kaliteli bir eğitim alamayan sürücü adayı direksiyon sınavında asla başarılı olamaz. Her direksiyon sınavına katılmasında yaklaşık 200 veya 250 TL gibi bir Ücret ödemek zorunda kalacak. Durum böyle olunca nasıl serbest piyasa olacak onu çok merak ediyorum. Serbest piyasa olduğu zaman zararını yine sürücü adayları ve sürücü kursları çekecektir.” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN