Suriyeli Mültecilere 400 ev yapımı için para toplayan Müftülüğe tepki!

İYİ Partili Kenanoğlu: Peki bizim vatandaşlarımız ne olacak? Önce kendi vatandaşlarımızı düşünün...

Suriyeli Mültecilere 400 ev yapımı için para toplayan Müftülüğe tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Müftülüğü ve Diyanet Vakfı işbirliği ile Suriyeli mültecilere 400 ev yapımı için para toplanmasına tepki gösteren İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda partisinin Grup Başkanvekilli Adnan Kenanoğlu, "Önce kendi insanınıza yardım edin" dedi. 
Kenanoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
Yüce dinimiz İslâm darda olana yurtsuz kalana kimsesize yetime bakmayı yardımlaşmayı emreder. Zekat vermeyi gücü olana emreder.
Önceliğimiz birinci derece yakınlarımız komşularımız akrabalarımız yaşadığımız yörenin insanları vatanımızda nerede bir afet kıtlık yokluk varsa orayada koşarız. Şimdi soruyorum; Sayın Müftüm, Tırlar dolusu yiyecek giyecek yardımları yapıyorsunuz. 400 adet evi terörden temizlenmiş bölgede Suriyeli mültecilere tahsis ediyorsunuz. Kayserideki ihtiyaç sahiplerine yardım topluyormusunuz onların yüzlerini güldürüyormusunuz. Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımızın yaptığı yardım kolileri ihtiyaç sahibinin en fazla 1 ayını kurtarır.
Belli bir bölge tahsis edilip bahçeli evler yapılması için öncülük edip, ev sahibi yapma gibi girişiminiz olabilir aynı mültecilere yağtığınız gibi.
Müftülük ve Vakıf ihtiyaç sahibi ailelerin yavrularını okutuyor mu ?
Önce kendi insanım diyorum. Türkün çocuğu beşer beşer şehit olurken Suriyeli beşer beşer doğuruyor. Kendi vatanımızda kendi insanımızın kaderine terk edip dış dünyaya yardıma koşuyoruz.

NE OLMUŞTU?

Kayseri İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ile birlikte hayırseverlerin destekleriyle terörden arındırılmış bölgelerde yaşayan mülteciler için yapılması planlanan 400 adet konutun ücretinin toplandığını duyurmuştu.