Suriyeli dehşetini yaşayan aile Olay'a konuştu

Madde bağımlısı olduğu belirtilen Suriyeli iki gencin bıçak ve kaldırım taşlarıyla saldırdığı Tuğrul Safa Topuz, yaşadığı dehşeti Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV'ye anlattı. Kanlar içinde kaldığını ve öleceğini düşündüğünü belirten Tuğrul Safa Topuz ve olayın şokunu hala atlatamayan ailesinin çarpıcı açıklamaları Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Suriyeli dehşetini yaşayan aile Olay'a konuştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sahabiye Mahallesi’ndeki evlerinde sabahın erken saatlerinde kapısının zilini çalan, hiç tanımadığı iki Suriyeli’nin bıçak ve kaldırım taşlarıyla saldırdığı Tuğrul Safa Topuz, eşi ile 4,5 ve 1,5 yaşındaki çocuklarının da tanık olduğu dehşeti Kayseri Olay Gazetesi’ne anlattı. Cuma Günü sabahın erken saatlerinde kapı zilinin ısrarla çalması sonucu uyanarak, cama çıktığını anlatan Tuğrul Safa Topuz, "İki tane Suriyeli olduğunu gördüm. Niye çaldınız kapımı diye seslendim. Cevap vermediler. Kardeşim niye cevap vermiyorsunuz, benim çoluğum çocuğum var dedim. Siz böyle mi alıştınız dedim. Onlardan bir özür bekliyorum haliyle… Özür dilenecek olay kapanacak diye düşünüyorum. Tabii adam bana bir anda döndü. Kabadayı bir şekilde işaret yaparak, ‘Sus’ diye bağırdı. Yanımda eşim var. Tabii genç bir insanım. Aşağıya indim. Aşağı indiğimde baktım ki kolları böyle yeni kesilmiş. Kollarında kesik izleri, alkollü. Onların bu halini görünce alttan almaya çalıştım. Bunlar, “Defol git, polis çağır’ diyerek karşılık verdi. Sonra birisi arkasından bıçak çıkardı. Bende de, bıçak bilemek için kullanılan masat vardı. Bir arbede yaşandı, sonra elimdeki masattan korktular, bende korkunca aramız açıldı. Diğer kişi yerden kaldırım taşı alarak fırlatmaya başladı. Kaçıp binaya girmek istedim. Kapı açılmadığı için yan tarafa geçtim. Taş alıp atmak isterken, üzerimdeki kanı gördüm.” dedi.  Olayın şoku ile nasıl yaralandığını anlayamadığını belirten Tuğrul Safa Topuz, "Çocuğumun yaşadığı tramvaya mı üzüleyim, eşimin çığlıklarına mı üzüleyim, yaşadığımız bu olaya mı üzüleyim bilmiyorum. Kendi ülkemde, kendi evimde bir x ülkenin vatandaşı, misafir vatandaş, gelip kapımı çalarak bana bunları yaşattı. Bunun sorumlusu ben değilimdir diye düşünüyorum" diye konuştu. 
BİZİ DE TAŞLADILAR
Saldırganların kendisine küfür ve hakaretler ettiğini, evlerini taşladığını belirten Tuğrul Safa Topuz’un eşi Eldana Topuz ise hala olayın şokunu anlatamadığını ifade ederek, kendi binalarında yaşayan Suriyeli komşularının zanlıların yakalanmasına yardımcı olduklarını söyledi. Eşinin kanlar içindeki durumuna 1,5 yaşındaki oğlu ve 4,5 yaşındaki kızının da tanık olduğunu belirten Eldana Topuz, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin madde bağımlısı olduğunu söyledi. 
SINIRDIŞI EDİLSİNLER
Saldırı sonrasında polisin tutumunu eleştiren Tuğrul Safa Topuz’un kız kardeşi Arzu Büşra Peler, polisin kendilerine ifade verip şikayetçi olmamaları durumunda sanığın serbest bırakılacağını söylediğini belirtti. Başka bir ülkelerde o ülke polislerinin kendi vatandaşlarını koruduğunu ama Türkiye’de böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Peler, sanıkların cezalarını çektikten sonra sınır dışı edilmesini istediklerini ifade ederek,  “Suriyeliler buraya taşınmaya başladıktan sonra biz sokağa çıkamaz olduk. Madem alacaksınız kalifiye insanları alın” dedi.  “Türk vatandaşlığını almak kolay olabilir ama Türkiye’de yaşamak bu kadar kolay olmamalı” diyen Peler, “Bugün bana olanlar yarın bir başkasına olabilir. Yetkililerden bu sorunlara çözüm bekliyoruz” diye konuştu. 
Oğlunun yaralanmasından çok gelinin taşlanmasının ve hakaret görmesinin kendisini üzdüğünü belirten Baba Ahmet Topuz da hükümetin göç politikasını eleştirdi. “Yaşadığım ülkede korkuyorum. Ülkemizin hali bu hale getirenler, bunu yapanlar sağ olsunlar” diyen Baba Ahmet Topuz, “Bunu yapan iktidara çok çok teşekkür ediyorum, lanet okuyorum” dedi.   
Zafer Partisi İl Başkanlığı da yaşanlara sosyal medyadan Tuğrul Safa Topuz’un kanlar içindeki görüntülerini  “Kayseri Sahabiye mahallesinde Suriyeliler bir Türk'ü eşinin ve çocuklarının önünde ağır şekilde darp etti. Zafer Partisi Kayseri Teşkilatı olarak her Türkün olduğu gibi kendi vatanında örselenen bu vatandaşımızın da yanında olacağız.” Mesajı ile paylaştı.