Süreç tamamlandı şimdi sıra Kayseri'de

Türkiye Kart Projesi pilot il Konya'da tamamlandı. Şimdi sıra Kayseri'de… Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Süreç tamamlandı şimdi sıra Kayseri'de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart projesinin pilot uygulamasının Konya’da tamamlandığını belirterek, “81 ilde yaygın hale getirilmesi için çalışmalar sürüyor. İlk adımı Konya’da attık. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de, belediyeler ile sözleşme süreçleri de tamamlandı.” dedi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşımda her kent ayrı ayrı uygulamalarda bulunuyorlar. Ücret toplama sistemi de elektronik sistemi kullanan birçok kentimizin dışında herhangi bir ücret sistemi bulunmayan kentlerimiz de var. Teknolojik olarak ücret toplama sistemi kullanan ve toplu ulaşımda yaşanan gelişmeler bütün kentlerin birbiri ile olan iletişimini sağlayamıyor. Dünya’da örneği olmayan ve toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistemdir. Tek başına toplu ulaşım alanında kalmayacak bu kart ama şu anda öncelik olarak toplu ulaşım ile ilgili ülke içerinde büyük bir israfa neden olan kartla ilgili konuları ortadan kaldıracak bir teknolojidir. Uygulama Konya’da başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile devam ediyoruz. Yozgat ve Gümüşhane’de de kurulumlara devam edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığımızın işlettiği tüm hatlarda Türkiye Kart kullanılmaya devam edecek. Tüm Türkiye’de, Türkiye Kart’ın geçmediği bir toplu taşıma olmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Süreç tamamlandı şimdi sıra Kayseri'de
Şehir değiştiren vatandaşların gittikleri şehir için ayrı bir toplu ulaşım kartı alması gerektiğini ifade eden Gülten, şunları kaydetti: "Bu milyonlarca kartın yıl içinde israf olması demek. Bu işler için çözüm olarak tek kullanımlık kartlar var ama indirimlerden faydalanılamıyor. Her belediyenin kendine has tarifeleri var. Bunların uygulanması çok büyük zorluklar yaşatıyor. Şunu gururla söyleyebiliriz, dünyada toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem. Bu bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi. 
Gülten, Türkiye Kart'ın öncelikli olarak toplu ulaşımda kart israfını ortadan kaldıracak bir uygulama olduğunu vurguladı, sistemi tüm Türkiye'ye yayacaklarını sözlerine ekledi.