Süre doldu! Bedelsiz devredilecek...Semitrey lotosu

Kayseri Büyükşehir Beledisi tarafından İncesu Belediyesi'ne 3 yıllığına tahsis edilen Semitrey tahsis süresi doldu. Ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi, kanundaki detaya dikkat çekerek, iki adet semitreyi İncesu Belediyesi'ne bedelsiz devretmeyi planlıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Süre doldu! Bedelsiz devredilecek...Semitrey lotosu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, iki Semitreyi İncesu Belediyesi'ne bedelsiz vermeye hazırlanıyor. Bu konuda beklenen adım atılıyor. Çöp nakil işlemlerinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında İncesu Belediyesi'ne 38 JF 073 plakalı semitreyin tahsis etti. Ancak tahsis süresi 15 Eylül itibariyle doldu. Büyükşehir Belediyesi aracı geri alacak mı? Bu konuda dikkat çeken bri gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesince "Encümen kararı ile idaremizce planlanan transfer istasyonları faaliyete geçinceye  kadar tahsis edilen 38 JF 077 Plakalı Semitreyin tahsis süresi ise devam etmektedir" dendi ve 'Kamu idareleri arasında bedelsiz devir ve tahsis alt başlıklı' 31’nci maddeye diklkat çekildi. 

Süre doldu! Bedelsiz devredilecek...Semitrey lotosu

5 YILI TAMAMLADI! BEDELSİZ DEVİR MÜMKÜN MÜ?
Buna göre, Belediye Meclisi 38 JF 073 ve 38 JF 077 plakalı çöp nakil araçları semitreylerin İncesu Belediyesine bedelsiz olarak devrinin yapılması talebini görüşecek ve karara bağlayacak. Belediye yetkilileri, 18.01.2007 tarih ve 26407 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınır Mal Yönetmeliğinin Kamu idareleri arasında bedelsiz devir ve tahsis alt başlıklı 31’nci Maddesi 1’nci fıkrasında “Kayıtlara alınış tarihi itibarıyla beş yılını tamamlamış ve idarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan taşınırlar, bu taşınıra ihtiyaç duyan idarelere bedelsiz devredilebilir” hükmünün yer aldığını hatırlatarak, söz konusu çöp nakil araçlarının İncesu Belediyesi'ne bu kez ücretsiz tahsis edileceğini ifade ediyor.

Süre doldu! Bedelsiz devredilecek...Semitrey lotosu

Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi, beklenen adımı attı ve ilgili yönetmelik hükmü doğrultusunda idarece 2016 yılı içerisinde alımı gerçekleştirilen iki adet semitreyinin İncesu Belediyesi’ne 'bedelsiz devri' konusunda karar alınması için topu belediye meclisine attı. Yapılacak oylama sonrasında devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Bu durum, 'İncesu'ya semitrey lotosu' dedirtti.