Süper Amatör Küme'de Şampiyon Yahyalıspor oldu

Süper Amatör Küme'de Yahyalıspor, muradına erdi.

Süper Amatör Küme'de Şampiyon Yahyalıspor oldu

Süper Amatör Küme’de Yahyalıspor, muradına erdi. Son 5 sezondur zirve mücadelesi veren Yeşil-Beyazlılar, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluk ipini göğüsledi.

25. Hafta mücadelesinde Hacılar Erciyesspor’u 2-0 ile geçen Yahyalıspor, aldığı bu galibiyet ile 62 puana ulaşarak, 2017-2018 Süper Amatör Küme Mehmet Karabacak Sezonu’nda şampiyonluğunu ilan etti.

Maça son derece etkili başlayan Yücel Sarıgül yönetimindeki Yeşil-Beyazlılar, 5. Dakikada Ozan Kaan Özdemir’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra beraberlik için ataklarını sıklaştıran Hacılar Erciyesspor, 23. dakikada Süleyman Yasa ile penaltı atışından yararlanamadı.

İlk yarıda başka gol olmayınca Yahyalıspor soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

Gergin geçen 90 dakikada toplamda 4 kırmızı kartı çıktı. Hacılar Erciyesspor’da ilk kırımızı kart 30. Dakikada Barış Aksu’ya, ikinci kırmızı kart, 42. Dakikada Süleyman Yasa’ya, üçüncü kırmızı kart da 52. Dakikada Erdem Doğan’a çıktı. Yahyalıspor’da ise 45. Dakikada Cüneyt Egemen Karagöz kırmızı kart gören isim oldu. Gerginlik ikinci yarıda da devam etti. Hacılar Erciyesspor beraberlik golünü arasa da umduğunu bulamadı.

Yeşil-Beyazlı takımda 67. dakikada Ramazan Durdu sahneye çıkarak, tabeladaki skoru belirledi.  Yahyalıspor, böylelikle Hacılar Erciyesspor’u 2-0 mağlup ederek, şampiyonluk ipini ligin bitimine 1 hafta kala garantiledi.

31 Mart Cumartesi günü Sümer 1 Nolu sahada oynanan maça, spor severler yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tıklım tıklım dolduğu müsabakada Yahyalıspor’da futbolcuların şampiyonluk sevinci yaşamaması dikkatlerden kaçmadı.

Yahyalıspor’u, taraftarlar, davulla birlikte yoğun tezahürat yaparak, destekledi.

Yahyalıspor’un yardımcı antrenörü Yusuf Yanar, şampiyonluk ipini göğüsledikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Şu an çok mutluyuz. Bir sezonun emeğinin karşılığını aldık. Takım arkadaşlarımı ve kardeşlerimi kutluyorum. Yahyalıspor, bunu hak etti. Yöneticisinden, oyuncusuna herkes bir emek verdi. Bir maddiyat harcandı. Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. İnşallah, bu başarıyı play-out maçında da göstererek, Bölgesel Amatör Küme’ye çıkarız, diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta sonu oynayacağımız Belsin maçı bizim için formalite maçı olacak. Şampiyonluğumuzu burada ilan ettik. Son maç iki takım içinde iyi geçer inşallah. Sakatlık yaşanmaması dileğiyle. Belsin maçında oyuncularımızı çok yormayacağız. Bizim için önemli olan Play-Out maçı” diye konuştu.

Yahyalıspor – Hacılar Erciyesspor: 2-0

Stat: Sümer 1 Nolu saha

Hakemler: Emre Altun ***, Halit Karacabay ***, Mustafa Göksu ***

Yahyalıspor: Fevzi ***, Harun ***, Muktef ***, Aziz ***, Erkan ***, Orhan ***, Gökhan ***, Ozan ***, Cüneyt ***, Hael Albadri *** (Fethi ***), Ramazan *** (Mehmet ***)

Hacılar Erciyesspor: Barış ?, Erdem **, Hüsamettin **, Ali **, Erdem  Doğan **, Mehmet **, İbrahim **, Yusuf **, Süleyman **, Tunç ** (DK 7 Gökhan **/DK 32 Emincan **), Enes **

Goller: DK 5 Ozan Kaan Özdemir, DK 67 Ramazan Durdu (Yahyalıspor)

Kırmızı kart: DK 30 Barış Aksu, DK 42 Süleyman Yasa, DK 52 Erdem Doğan (Hacılar Erciyesspor), DK 45 Cüneyt Egemen Karagöz (Yahyalıspor)