Sular yükseldi

Kayseri'de son aylarda görülen sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilese de ırmak ve barajlardaki su seviyelerini artırdı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sular yükseldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de son aylarda hemen hemen her gün yağan sağanak yağışlar sonucunda Türkiye’nin en büyük 4. akarsuyu olan Kızılırmak'ta suları yükseldi. Sivas’ın İmranlı İlçesindeki Kızıldağ eteklerinden doğarak 1.335 km yol kat ederek Samsun’un Bafra İlçesi'nden Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ta geçtiği bölge genelindeki yağışların artması sonucu su seviyesinin gözle görülür şekilde yükseldiği gözlemlendi. 

Sular yükseldi
Kızılırmak yatağında oluşan adacıklar suların yükselmesiyle kaybolmaya başladı. Kızılırmak üzerinde yapılmış olan Kayseri’nin denizi olarak bilinen Yamula Barajı’nda da sular yükseldi.  Anadolu’nun Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Sinop ve Samsun illerinden geçen çevresinde tarih boyunca birçok uygarlık kuruluna Kızılırmak günümüzde de üzerine kurulmuş 12 barajla elektrik üretiminden, balık yetiştiriciliğine ve tarımsal sulamaya kadar birçok fayda sağlamaktadır.

Sular yükseldi