Suç makinesi polisi şehit etti

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli, yaşanan arbede sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Arbede sırasında biri polis iki kişi de yaralandı.

Suç makinesi polisi şehit etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul Ümraniye’de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu bir polis memuru şehit olurken, biri polis iki kişi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmalarda, çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç'nin (19), Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşandı. Şüpheli, görevli memurun silahını alarak polislere ve çevredekilere ateş ederken, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) da karşılık verdi.

Olayda, Yılmaz ve polis memuru K.H.S. ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi P.G. (43) yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılırken kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yaralı polis K.H.S. ile P.G'nin hastanedeki tedavilerinin sürüyor. Polis ekiplerinin çalışmasında zanlı Y.E.Ç. de yaralı şekilde gözaltına alındı.” denildi. 
Açıklamada şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı belirtildi.

Kayseri'den taziye mesajları

Acı haberin ardından Kayserili isimlerden de peş peşe baş sağlığı mesajı yayımlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç: İstanbul’da görevi başında şehit olan kadın polis memurumuz Şeyda Yılmaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı, yaralı polis memurumuz Kürşat Hakkı Sarıtepe’ye acil şifalar dilerim. Çok üzgünüm.. Milletimizin başı sağ olsun.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu: İstanbul-Ümraniye'de görevi esnasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan kahraman Polis Memurumuz Şeyda YILMAZ'a Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: İstanbul'da görevi sırasında çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olan polis memurumuz Şeyda Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar; yaralı polis memurumuz Kürşat Hakkı Sarıtepe'ye acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın: Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Şeyda Yılmaz görev esnasında çıkan çatışmada yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.