Suç duyurusunda bulunan Halaçoğlu: Bunu anlamayacak kadar şuursuz değiliz!

Kutlu Parti'nin Kayserili Genel Başkanı ve aynı zamanda Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sert tepki gösterdi. Halaçoğlu, 'Hüda Par'ın 4. Maddenin kaldırılmasını istemesinin ardından bu açıklamanın yapılmasının anlamını anlamayacak kadar şuursuz değiliz' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Suç duyurusunda bulunan Halaçoğlu: Bunu anlamayacak kadar şuursuz değiliz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kutlu Parti’nin Kayserili Genel Başkanı ve aynı zamanda Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Anayasa'nın 3. maddesine yönelik, 'Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Değiştirilmesi gerekir’ şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Halaçoğlu, ‘Niyetinizi anlıyoruz. Ancak başaramayacaksınız. Hukuk önünde hesap vereceksiniz. Kutlu Parti olarak hakkınızda suç duyurusunda bulunduk’ dedi.

Kurtulmuş'a sert tepki

AK Partili Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesinde yaptığı konuşmamda Anayasa'nın 3’üncü maddesinde yer alan ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ tabirinin de değişmesi gerektiğini savunarak, ‘Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü şeklinde ifade edilmelidir’ dedi. Kurtulmuş’un, Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez maddelerine yönelik bu sözleri büyük tepki gördü. Kutlu Parti’nin Kayserili Genel Başkanı ve aynı zamanda MHP Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da Kurtulmuş’a sert tepki gösterdi. 

Suç duyurusunda bulunan Halaçoğlu: Bunu anlamayacak kadar şuursuz değiliz!

Ettiğiniz yemine sadık kalın

Halaçoğlu, Kurtulmuş’a seslenerek, ‘Öncelikle Anayasayı koruyacağınıza dair ettiğiniz yemine sadık kalınız ki kimse namus ve şerefiniz üzerinde değerlendirmede bulunmasın’ dedi.

Suç duyurusunda bulunan Halaçoğlu: Bunu anlamayacak kadar şuursuz değiliz!

Hüda Par'ın 4. Maddenin kaldırılmasını istemesinin ardından bu açıklamanın yapılmasının anlamını anlamayacak kadar şuursuz değiliz

Kurtulmuş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da dile getiren Halaçoğlu, ‘TBMM Başkanı, Anayasamızın 3. Maddesinde yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ ifadesinin yanlış olduğunu ifade ederek, Devletin milleti ve ülkesi olmaz dedi. Sayın Başkan! Devlet ile ülke ve millet farklı şeylerdir. Ülke ve millet devleti oluşturur. Aslında bunu söylemekle, milletvekili olarak, Anayasayı koruyacağınıza dair namus ve şerefiniz üzerine ettiğiniz yemine aykırı davrandınız. Üstelik ilk üç madde için, değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümlerini taşıyan 4. Maddeye rağmen 3. Maddeyi tartışmaya açtınız. Bunu anlamadığımızı sanmayın. Hüda-Par’ın 4. Maddenin kaldırılmasını istemesinin ardından bu açıklamanın yapılmasının anlamını anlamayacak kadar şuursuz değiliz. Niyetinizi anlıyoruz. Ancak başaramayacaksınız. Hukuk önünde hesap vereceksiniz. Kutlu Parti olarak hakkınızda suç duyurusunda bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizlerin sahte gündemlerine alet edilemeyecek kadar kutsaldır. Anayasa’da neyi değiştireceksiniz? Neden açıklamaktan kaçınıyorsunuz? Ama açıkça 3. Maddeyi tartışmaya açıyorsunuz. Öncelikle Anayasayı koruyacağınıza dair ettiğiniz yemine sadık kalınız ki kimse namus ve şerefiniz üzerinde değerlendirmede bulunmasın.