Spor Dünyasında Başarılarıyla Dikkat Çeken 4 Koç

Bireysel sporcular olsun takım sporcuları olsun koçları sayesinde ilerlemektedir. Spor dünyasında çok sayıda başarılı teknik direktör vardır.

Spor Dünyasında Başarılarıyla Dikkat Çeken 4 Koç
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Spor dediğimizde aklımıza çok fazla seçenek gelebiliyor. Futbol ülkemizde ilk akla gelen spor dalı olarak açık ara ilk sırada yer alıyor. Ancak takım sporları ve bireysel sporlar olarak bunları ayırdığımızda aslında daha çok çeşitlilik olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bir takımın ya da sporcunun daha iyi bir performans göstermesi için arkasında çok büyük bir emek bulunuyor.

Teknik direktörler bu konuda en önde duran isimler oluyor. Sporcuların gelişmesinde bir üst  seviyeye çıkmasında ve o seviyede uzun süre kalmasında koçların büyük bir etkisi vardır. Futbol takımlarında bazı koçlara olan ilgi o nedenle daha fazlıdır. Her teknik direktöre oyuncularını 4-3-3 oynatabilir. Ancak birisi diğerinden daha fazla verim alır. İşte bu koç farkı olarak ortaya çıkar.

Bireysel sporcular olsun takım sporcuları olsun koçları sayesinde ilerlemektedir. Spor dünyasında çok sayıda başarılı teknik direktör vardır. Biz bunların arasından özellikle de ülkemizde yakından tanınanları derlemeye çalıştık. Bu yazıda birçok sporcu tarafından takdir edilen, onun söylediklerini yapmak için sahada yer aldıklarını söylenen isimler yer alıyor. Ülkemizde ki bazı hocalar amatör sporlar olarak kabul edilse de bunu çok başarılı bir şekilde yapıyor.

Başarılarıyla Takdir Edilen 4 Koç

Bu koçlardan bazıları ülkemizde yer alıyor. Ama başarıları hem ülkemizde hem de yurt dışında takdir gören insanlar olarak dikkat çekiyor. Tabi hepsinin bir spor geçmişi olsa da günümüzde çalıştırdıkları takımlar o sporun en iyisi olmaları ile dikkat çekiyor.

Ergin Ataman

Ülkemizde seveni en az sevmeyeni kadar çok olan bir isimdir. Basketbol teknik direktörlüğü konusunda ülkemizin en başarılı ismi olarak kabul edilmektedir. Kazandığı lig kupaları, Avrupa kupaları ile bunu gerçekten başarı ile yürüttüğü görülmektedir. 1966 doğumlu olan isim bir dönem basketbol oynadıktan sonra koç olarak çalışmaya başladı.

Eczacıbaşı takımından antrenör olarak göreve başladıktan sonra baş antrenör olana kadar birçok takımda çalışmıştır. Çalıştırdığı tüm takımlar ile belirli bir kapasitenin üzerine çıkmış ve önemli başarıların altına imza atmıştır. Bir dönem çalıştırdığı Montepaschi Siena takımıyla Saporta Kupası kazanmıştır. Anadolu Efes, Beşiktaş, Galatasaray ile 5 kez Türkiye Ligini kazanmıştır. Bunun dışında Galatasaray ile 2016 yılında Eurocup alma başarısını göstermiştir.

Anadolu Efes’in 2017 yılından bu tarafa koçluğunu yapmaktadır. Bu takımla Avrupa’da yaptıkları büyük takımların korkulu rüyası olmasına sebep olmuştur. Bu yılda kurmuş olduğu takımla Euroleague kazanması muhtemel ekipler arasında ilk sırada yer alıyor.

Kariyerinin yanında kendini koymuş olduğu yer, spor koçları arasında çok özel bir yere sahip olmasını sağlamaktadır. Çalıştığı tüm basketbolculardan maksimum verimi alma konusunda gerekli yeteneğe ve öz güvene sahip olması onun bu listede yer almasını sağlıyor. Parimatch-haber.com üzerinden onun takımıyla ilgili maçları takip etmek daha zevkli oluyor.

Pep Guardiola

Pep Guardiola sadece yönettiği futbol takımın değil aynı zamanda dünya futbolunun baştan oluşmasına sebep olan bir teknik direktör olarak kabul ediliyor. 1991-2001 yılları arasında Barcelona’da oynadıktan sonra birçok kulüpte oynayıp 2007 yılında futbolculuk kariyerine son noktayı koymuştur.

2008 yılında Barcelona’nın başına geçene kadar antrenörlük konusunda çalışmalar yapmıştır. 2008-2009 yılında başına geçtiği takım ve oynattığı futbol ile tüm otoriteler tarafından özel bir ilgi görmeyi başarmıştır. Sürekli pas yaparak rakiplerini kendi ceza sahasına hapsetmeyi başaran isim bu oyunuyla tüm dünyanın futbol anlayışının baştan çizilmesine sebep olmuştur.

Kariyeri boyunca Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City’in başında bulunan isim birçok başarının altına imza atmıştır. Barcelona ile 4 yıllık kariyeri boyunca 12 kupa, üç yıllık Bayern Münih kariyeri boyunca 6 kupa alırken, 2016 yılından bu tarafa başında olduğu İngiliz takımıyla 8 kupa almayı başardı.

Toplamda 13 yıllık bir teknik direktör kariyeri olsa da elde ettiği başarılar, futbola yaptığı etki gerçekten inanılmaz olarak kabul ediliyor.

Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti ismini voleybola yakından ilgi göstermeyen insanların bilmesi mümkün değildir. Ancak ülkemizin Voleybolu açısından çok özel bir yere sahip olan isimlerden birisi olarak göstermek doğru olacaktır.

2008 yılında Vakıfbank Voleybol takımının başına geçen isim bu dönemde birçok başarının altına imza atmıştır. Toplamda 7 yıl boyunca burada yer alan İtalyan çalıştırıcı 2011 yılında bu takımla Avrupa Şampiyonlar Ligini kazanmayı başarmıştır. Ülkemiz adına bunu başaran ilk isim olarak tarihe geçmiştir. Bu dönemde aynı zamanda Almanya kadın milli voleybol takımının da koçluğunu yapmıştır. 2015 yılında takımıyla yeni sözleşme imzalayan isim günümüzde aynı zamanda Türkiye kadın milli voleybol takımını da çalıştırmaktadır.

Ülkemiz voleyboluna yaptığı katkılardan dolayı Avrupa Şampiyonlar Liginde her yıl favori bir takım çıkmaktadır. Aynı zamanda milli takımında rekabetçi olmasını sağlamaktadır.

Şenol Güneş

Şenol Güneş, 1952 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Doğduğu ve büyüdüğü şehrinde takımında 15 yıl profesyonel olarak kalecilik yapmıştır. 1986 yılında aynı takımda teknik direktör olarak çalışmaya başlamıştır. Çalıştırdığı her takımda sevilen bir isim olmuştur. 2000 Dünya kupasında milli takımla yarı final elde etmiş ve dünyanın bir numaralı gündemi olmuştur.

Güney Kore’de FC Seoul takımı çalıştırmıştır. 2015 yılında Beşiktaş JK başına geçmesi kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etmesine olanak sağladı. 2 şampiyonluk elde ettiği takımla 2017 yılında şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkma başarısı göstermiştir. 2019 yılında Türkiye milli futbol takımın başına yeniden geçmiştir ve yeniden milli takım havasının oluşmasına yardımcı olmuştur.

Türk futboluna etkisinin yanında çalıştırdığı futbolcular üzerinde ki etkisi kabul edilen isimlerden birisidir. Sporcuların mantalite gelişimine büyük bir etkisi olduğu kabul edilmektedir.