Son dakika! Köfteci Yusuf'tan yeni açıklama: 'Şerden hayır doğacak'

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, YouTube üzerinden yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda listesinde yer alan firması hakkında kamuoyundaki iddialara yanıt verdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Son dakika! Köfteci Yusuf'tan yeni açıklama: 'Şerden hayır doğacak'

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde yer alan ve ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf firması, son günlerde ülke gündeminde geniş yer buldu. Firmanın sahibi Yusuf Akkaş, YouTube hesabından 35 dakikalık yaptığı açıklama videosunda kamuoyunda merak edilen sorulara yanıt verdi.

Videoda, “Bu ülkede kimlere dokunulamaz?” sorusunu soran Akkaş, ardından bu soruya şöyle yanıt verdi: “Bu ülkede yabancı firmalarla ortak olsam, yabancı firma olsam bu kadar kolay dokunamazlar. Siyasi ilişkilerim olsa ve onlardan besleniyor olsam, o zaman da dokunamazlar. Birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan numune de alınmazdı.”

Ayrıca, geçmiş yıllarda ülkenin en büyük fonlarıyla görüştüklerini belirten Akkaş, “Ortaklıklar yapabilirdim. Şirketi çok daha fazla ve hızlı büyütüp başka yerlere götürebilirlerdi. Biz para sevdalısı olsak o günden bunları yapardım. Ülkenin en büyük en iyi fonlarıyla onlarca kez görüşme yapıldı. Bunu biz kabul etmedik. Benim onda birim yüzde birim kadar şirketler halka arz edildi. Ben şirketimi halka arz edip yine dokunulmazlık alıp ve belki de tahmin edemeyeceğiniz kadar parayı kenara koyup, birşeyler yapabilrdim.  Ama şirketimizin çok daha değerli olacağını düşündüğümüz için halka dahi arz etmedik” dedi.

Yusuf Akkaş, 'birileri diyor ya hani nerede?' sorusuna ise şu cevabı verdi: “Ben 28 yıldır buradayım. Her gün fabrikadayım. Her gün işimdeyim. Nerede olabilirim ki? Ben emekleriyle para kazanan biriyim. Yüzümde bir kara mı var, bir yerlere kaçacağım? Ben 12.000 kişilik emekçimin emeklerini bırakıp gidebilecek bir insana benziyor muyum?” şeklinde konuştu.

Akkaş, şirketinin ahlaklı ve emekçi bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, “Biz çok ahlaklı emekleriyle gıdım kıdım para kazanmaya uğraşan emekçi bir şirketiz. Bugüne kadar bir sürü oyun oynadıkları insanlar çok kolay emeksiz para kazanıyor olabilirler. Onların belini bükmüş olabilirler, ama çok yanlış insana çattılar. Allah'ın sevgili kuluna çattılar. Ne düşünüyorsunuz derseniz şerden hayır doğacak, güçlenerek çıkacağız. Çok eminim, çok şükür. Tuzak kurakların tuzaklarını Allah görüyor.” dedi.

Son olarak, adalete güvendiğini ve davanın sonucunu beklediklerini belirten Akkaş, “Bu davayı kazanacağımıza çok inanıyoruz. Azıcık teknik bilgisi olanlar, oradaki hataları ve yanlışlıkları zaten görüyorlar” ifadelerini kullandı.

Akkaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Benim içim bu ülke 85 milyon değil 3 katı. Çok güzel kahvaltı yapıyoruz, çok güzel çorba yapıyoruz. Sabah kahvaltısında, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde misafir edebiliriz. Büyük aileleri ekonomik fiyatlarla hizmet sunduğumuz için ağırlayabiliriz. Biz aslında çok büyük bir pazara hitap eden ve restoranat kılığına girmiş çok büyük bir etçiyiz. Biz bu ülkenin temel ihtiyacları olan et ürünleriniz satıyoruz." dedi.

Yusuf Akkaş'ın açıklama videosu için TIKLAYINIZ