Son dakika! Eski Bakan Çakmakoğlu vefat etti

Milli Savunma eski Bakanlarından ve Kayseri Milletvekillerinden Sabahattin Çakmakoğlu vefat etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Son dakika! Eski Bakan Çakmakoğlu vefat etti

Milli Savunma eski Bakanlarından ve Kayseri eski Milletvekillerinden Sabahattin Çakmakoğlu vefat etti.

Sabahattin Çakmakoğlu'nun cenazesi, 25 Ekim Cuma günü Cuma Namazına müteakip İncesu Kara Mustafa Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından İncesudaki aile mezarlığına defnedilecektir. 

Son dakika! Eski Bakan Çakmakoğlu vefat etti

Acı haberi MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy duyurdu. Milletvekili Ersoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hemşerimiz, kıymetli büyüğümüz önceki dönem Kayseri Milletvekilimiz ve Milli Savunma Bakanımız Sabahattin Çakmakoğlu Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi, 25 Ekim Cuma günü Cuma Namazına müteakip İncesu Kara Mustafa Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından İncesudaki aile mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

25 Kasım 1930 tarihinde Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğdu. Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ile Ereğli ilçelerinde kaymakam olarak görev aldı. Daha sonra valiliğe terfi ederek Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçel, ve Merkez bölgelerinde vazifelerde bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarlığı ile İçişleri Bakanlığı yaptı.

1995 yılında da Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) üye oldu. Alparslan Türkeş'in vefatına kadar da kendisine danışman olarak hizmetlerde bulundu. 23 Kasım 1997 tarihinde de MHP'nin merkez yürütme kurulu üyeliğine seçilerek genel başkan yardımcılığına getirildi. 1999 Türkiye genel seçimlerinde de Kayseri'den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan hükümette de Milli Savunma Bakanlığı'na tayin edildi. 2007 seçimlerinde de yeniden Kayseri milletvekili oldu. 2007 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adaylığını koydu ancak Abdullah Gül'e karşı kaybetti.