Son Dakika: Enflasyon Verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı… Ağustos ayının zam şampiyonu üniversite eğitimi oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Son Dakika: Enflasyon Verileri açıklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TÜİK ağustos ayı tüketici enflasyonunu açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 51,97, aylık yüzde 2,47 arttı. Enflasyon böylece ağustosta baz etkisiyle gerilemiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı: Açıklanan verilere göre; Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,47; bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,97 ve 12  aylık ortalamalara göre yüzde 64,91 olarak gerçekleşti. Açıklanan veriler beklentilerin altında gerçekleşirken; Ağustos ayının zam şampiyonu üniversite eğitimi oldu. Enflasyonu etkileyen önemli faktörlerden biri de tahmin edildiği gibi doğalgaz oldu. Fiyatı yüzde 27,64 artan doğalgaz fiyatı en çok artan ürünler arasında yer aldı. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ağustosta aylık enflasyonu yüzde 1,73, yıllık enflasyonu yüzde 61,57 olarak açıklarken; açıkladığı oranlarla TÜİK’in rakamlarını tartışılır hale getiren ENAG verilerine göre ise Ağustosta enflasyon aylık yüzde 3,47; yıllık  ise yüzde 90,35 arttı.