Son dakika! Bakan Uraloğlu açıkladı, engel kalktı...

Bugün itibarıyla Uraloğlu, Instagram ile Türkiye arasında varılan anlaşmayı sosyal medya üzerinden duyurdu. Detaylar Kayseri Olay'da...

Son dakika! Bakan Uraloğlu açıkladı, engel kalktı...

Dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde yüz binlerce kişinin kullandığı sosyal erişim platformu Instagram’ın ne zaman açılacağı hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram’a erişim engeli getirilmişti. BTK’nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram’a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken, erişim engelinin neden yapıldığına ve ne kadar süreceğine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmamıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili "Türkiye temsilcisi olan ilgili arkadaşlarımız görüşme halinde, net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli, o eksikleri giderdikleri an, diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları, kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" açıklamasında bulunmuştu. Bugün ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada ciddi aşama kaydettiklerini belirtmişti.

Tüm bu süreçler sonrasında beklenen haber geldi; Instagram ile Türkiye anlaşmaya vardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, varılan anlaşmayı sosyal medya üzerinden açıkladı. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın erişim yasağının sona erdiğini duyurdu. Instagram'ın erişim engeli ise saat 21.30 itibarıyla kalkacak.

Son dakika! Bakan Uraloğlu açıkladı, engel kalktı...