Şok iddialar: CEO'nun yolsuzluğunu tespit ettim ve görevden alındım!

FETÖ ile mücadele kapsamında TMSF'ye devredilen Kayseri merkezli Boydak Holding yapılan isim değişikliği ile birlikte Erciyes Anadolu Holding adını alarak, yoluna devam ediyor.

Şok iddialar: CEO'nun yolsuzluğunu tespit ettim ve görevden alındım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN - FETÖ ile mücadele kapsamında TMSF’ye devredilen Kayseri merkezli Boydak Holding yapılan isim değişikliği ile birlikte Erciyes Anadolu Holding adını alarak, yoluna devam ediyor. Ancak 2016-2017 yıllarına yönelik Holding yönetimi ile ilgili dikkat çeken iddialar yeniden gündeme geldi. 

ESKİ CEO İLE İLGİLİ YARGI'YA DA TAŞINAN İDDİALAR YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Dönemin Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda CEO’su Ertunç Laçinel’in göreve geldikten sonra Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Boydak Holding’e ait bir depoyu Slovakya'ya taşıma kararı aldığı ve bu yolla holdingi zarara uğrattığı iddiaları yeniden gündeme geldi. 
Boydak Holding'e Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu dönemde şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Abdullah Güzeldülger, katıldığı TV programında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

LİYAKATLİ YANİ İTAAT ETMEYEN BÜROKRATLAR GÖREVDEN ALINDI
Aynı zamanda Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olan Güzeldülger, o dönem CEO'nun yolsuzluğunu tespit ettiği için görevden alındığını belirtti. 
"Liyakatli bürokratlar tavsiye edildi. İtaatkar  bürokrat kalır, itaat etmeyen bürokrat oluşturulan sistemin dışına atılır. Böyle bir yozlaşmanın içine hep beraber girdik" diyen Güzeldülger, "Bizim dönemimizde ister bir ister daha fazla şirkette görev yağın sadece 8 bin TL huzur hakkı alırdık. 
 Ben Boydak'a atandıpımda 32 tane şirketi vardı. 32 şirketin yönetim kurulu başkanıydım, ama alınan karar gereği bir tek şirketten maaş alıyordum, o da 8 bin lira. Hala da olmaması gerekir. Ben 2017'de emekli oldum, ama ondan sonraki uygulamanın değişmemesi lazım" şeklinde konuştu. 

SİYASETİN ATADIĞI CEO'LAR  VARLIKLARI BOŞALTMA GİBİ UYGULAMALARIN İÇİNE GİRDİ
Problemin siyasetin atadığı CEO'lardan kaynaklandığını dile getiren Güzeldülger, şu ifadeleri kullandı: Buradaki problem siyasetin atadığı CEO'larda yaşandı. Bu CEO'lar gelir gelmez şirketin içerisindeki varlıkları boşaltma gibi bir takım uygulamaların içerisine girdiler. Burda çatışma doğdu aramızda. CEO ile yönetim kurulu arasında ve CEO desteklendi. Biz tasfiye edilme sürecine tabi tutulduk."

 YOLSUZLUK OLDUĞUNU BİLE BİLE SÖZLEŞMEYİ İMZALADILAR 
"Türkiye'nin en büyük şirketleri yönetilince, bu toplamda büyük bir yapı ortaya çıkarınca siyaset kurumunun iştahı açıldı" ifadeleriyle de dikkat çeken Güzeldülger, TMSF eski Başkanı ve o dönem Holding  yöneticisi de olan Muhiddin Gülal ile ilgili de çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. Güzeldülger, "Muhiddin Gülal i, atanır atanmaz, 2 hafta sonra beni görevden aldı. Çünkü, yapılan yolsuzlukları ben engellemeye çalıştım. Bir yolsuzluğunu tespit ettim. Boydak atanan CEO'nun Slovakya'da bir deposunu, kendi hesabına bir şirketi olduğunu Slovakya'da. Bu şirketin oradaki temsilcisine yeni bir şirket kurdurduğu, bu şirketlede Boydak arasında bir sözleşme imzalamaya çalıştığını öğrendim. Bunu Ticaret Odası kayıtlarından döktüm. Beni kenara kaydırdıkları için benden sonra atanan yönetim kurulu başkanına götürüp, bu belgeleri sundum. Yönetim kurulu başkanı sağ duyulu bir insandı, o da bu konuya tepki verdi ve bu projeyi onaylamadı. Fakat bu projenin onaylanması için o dönem Başbakan Yardımcısı, FETÖ şirketlerinden sorumlu Bakan Nurettin Canikli imza sirkülerinde bir değişiklik yaptı. İmza sirkülerinde yönetim kurulu başkanı ve diğer üyeler imza atabilirler. Diğer işlerde yönetim kurulu başkanı bypass edilerek, oradaki yönetim kurulu ve, veya diye diğer üyeler diye bir alan açarak, yönetim kurulu başkanı olmaksızın bu sözleşmenin imza edilmesinin önünü açtı. Yönetim kurulu başkanı bunun kesinlikle kendisi tarafından imzalanmadan diğer üyelerin imzalamaması yönünde görüş bildirdiği halde yönetim kurulu başkanı Kayseri'den İstanbul'a uçakla dönerken diğer üyeler Muhiddin Gülal ve diğer üyeler Gülal aynı zamanda Boydak'ta Başkanvekili, aynı zamanda BDDK da kurul üyesi bu sözleşmeyi imza ettiler. Bu sözleşmenin yolsuzluk olduğunu bile bile imza ettiler." diye konuştu. 

İTİRAF ETTİ: YA İSTİFA EDECEKTİM YA DA İMZALAYACAKTIM!
O dönem Yönetim kurulu BAŞKANININ Muhiddin Gülal'ı çağırdığını kaydeden Güzeldülger, "Çağırdı ofisine ve bu terbiyesizliği sordu. Dedi ki 'niye imza ettiniz, ben bu sözleşmeyi imzalamadan? O da 'ya istifa edecektim ya da imzalayacaktım' dedi ve böylece itirafta bulundu ve arkasında 7500 bin euro  transfer etti Slovakya'ya CEO." şeklinde konuştu. 

HAZMEDEMEDİM, ÇÜNKÜ ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTIYORLARDI
Bu durumu hazmedemediğini anlatan Güzeldülger, şunları söyledi: Ben bunu hazmedemedim. Çünkü göz göre göre şirketin içini boşaltıyorlardı. Ben bunu oda dönem oda tv'de ve bir başka İnternet sitesinde belgeleriyle birlikte yayınlarım. Sene 2016"