Şok iddia! 'İktidar o şirketten vazgeçtiği vergiyi vergi paketiyle milletten topluyor'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidara tepki göstererek, yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi. Ataş, 'Bildiğini okuyan, milletin hâlini görmeyen, milletin sesini duymayan, milletin yaşadıklarını bilmeyen, millete sırtını dönmüş, üç maymunu oynayan bir iktidarla karşı karşıyayız' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şok iddia! 'İktidar o şirketten vazgeçtiği vergiyi vergi paketiyle milletten topluyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yoksulluğu bitireceğini söyleyerek 22 yıl önce işbaşı yapan AKP iktidarının bugün ülkemizi getirdiği noktanın ortada olduğunu söyledi.

Bugün ülkede yoksulluk, açlık, işsizlik, zam, yüksek enflasyon, döviz şokları, vergi artışları normalleşti

Bir iktidarın başarısız olduğunu gösteren her şeyin AKP iktidarında sıradanlaştığını belirten Milletvekili Dursun Ataş, ‘Bugün bu ülkede yoksulluk, açlık, sefalet, işsizlik, zamlar yüksek enflasyon, döviz şokları, vergi artışları ne yazık ki normalleşti. bir iktidarın başarısız olduğunu gösteren her şey AKP iktidarında sıradanlaştı. AKP iktidarı, tarih kitaplarının en büyük klişelerinden biri olan ‘Padişah sarayda, halktan kopuk bir şekilde yaşıyordu; halk ağır vergiler altında eziliyordu’ cümlesini dahi bugün, klişe olmaktan çıkarmış, Türk milletinin yeni normali hâline getirmiştir. Ancak asıl üzücü olan, bugünlerin geleceği belliydi. Gerçek ekonomistler, muhalefet partileri, bizler yıllardır, bugünlerin bir gün geleceğini, bu yüzden yanlış yoldan bir an önce dönülmesi gerektiğini anlattık. Anlattık ancak anlaşılamadık, söyledik ama dinlenmedik, uyardık fakat dikkate alınmadık. Daha da üzücü olan ise bugün bile bildiğini okuyan, milletin hâlini görmeyen, milletin sesini duymayan, milletin yaşadıklarını bilmeyen yani millete sırtını dönmüş, üç maymunu oynayan bir iktidarla karşı karşıyayız’ ifadelerini kullandı.

Şok iddia! 'İktidar o şirketten vazgeçtiği vergiyi vergi paketiyle milletten topluyor'

İktidar, boşattığı devletin kasasını milletin cebine el atarak doldurmaya çalışıyor

‘Vergi paketleri, tasarruf tedbirleri havada uçuşuyor ancak iktidarın samimiyetini bu tekliflerde de göremiyoruz’ diyen İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, ‘Nitekim, vergi paketiyle 220 milyar lira bir vergi geliri elde edilmesi beklenmektedir. Bugünün kuruyla yaklaşık 6,6 milyar dolar etmektedir, ancak daha bir iki hafta önce AKP bir torba yasayla, Çinli bir şirketin 100 bin aracı vergisiz Türkiye'ye getirmesini Meclise getirmişti. Bundan dolayı vazgeçilen vergi geliri ne kadar biliyor musunuz bilmiyorum ama ben söyleyeyim. 4 milyar doların üzerinde bir vergi gelirinden vazgeçilmiştir. Çinli şirket kâr edecek, vergi ödemeyecek, üstüne de reklamını yapa yapa bitiremedikleri yerli aracımız TOGG büyük zarar görecektir. Özetle, iktidar, Çinli şirketten vazgeçtiği vergiyi bu vergi paketiyle Türk milletinden toplamaktadır. Şimdi biz, iktidarın samimiyetine nasıl güveneceğiz? Bununla da bitmiyor. 200 milyar dolar ihale alan 5’li müteahhit çetesinin biri bile vergi rekortmeni listesinde yıllardır bulunmamaktadır. Neden? Çünkü vatandaşa vergiye gelince aslan kesilen iktidar, bu şirketlere sürekli vergi affı yapmaktadır. Özetle, iktidar, yandaştan vazgeçtiği vergiyi bu vergi paketiyle vatandaştan toplamaktadır’ dedi. İktidarın hazine garantili projelerle boşattığı devletin kasasını milletin cebine el atarak doldurmaya çalıştığını dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘AKP iktidarı, zenginlerden kur korumalı mevduatla vazgeçtiği vergiyi yoksullukla mücadele eden vatandaştan toplamaktadır’ diye konuştu.

Zenginlerden kur korumalı mevduatla vazgeçtiği vergiyi yoksullukla mücadele eden vatandaştan topluyor

Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada şunları söyledi: Yanlışlar saymakla bitmiyor ama kur korumalı mevduat yüzünden Merkez Bankasının zararı 833 milyar lira. Bu paketle toplanması planlanan para 220 milyar lira verginin tam 3,8 katıdır. Merkez Bankasının yüzde 55 hissesi Hazineye aittir. Merkez Bankası işte bu şekilde zarar değil, kâr etmiş olsaydı hem bu kâr Hazineye aktarılacaktı hem de Merkez Bankası kurumlar vergisi verecekti. Özetle, iktidar, zenginlerden kur korumalı mevduatla vazgeçtiği vergiyi yoksullukla mücadele eden vatandaştan toplamaktadır. İktidarın ‘Hazineden beş kuruş çıkmayacak’ diye anlattığı kamu-özel iş birliği modeliyle yapılan köprüye, otoyola, şehir hastanelerine, hava limanlarına yıllardır 100 milyonlarca lira ödeme yapmaktadır. Sadece bu yıl, bu projelere 162,4 milyar lira ödenecektir. Kara delik gittikçe derinleşmektedir. Özetle, iktidar, bu hazine garantili projelerle boşattığı devletin kasasını milletin cebine el atarak doldurmaya çalışmaktadır. Şimdi, tekrar soruyorum: Bu iktidarın samimiyetine nasıl inanalım biz?

Gelin bu gidişata hep birlikte ‘dur’ diyelim!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Bu zamana kadar uyarılarımız hiç dinlenmedi ama artık bu inattan vazgeçilmeli, bu ülkenin kaderini değiştirmek için birlikte çalışmalıyız’ dedi. Milletvekili Dursun Ataş, ‘Gelin bu gidişata hep birlikte ‘Dur’ diyelim. Adil, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim için birlikte çalışalım çünkü Türkiye'nin kaynakları yabancılara, çetelere, rant peşinde koşan bir avuç insana değil, bu ülkenin gerçek sahibi olan milletimize aittir. Çünkü biz inanıyoruz ki bu ülke, bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor’ şeklinde konuştu.