Şok iddia! 20 bin TL 'Bıçak parası' isteyen profesör kim?

Şok iddia! 20 bin TL 'Bıçak parası' isteyen profesör kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul’da, Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları (KAYFED) Genel Başkanı Muhammed Ali Temel’den yardım isteyen Mehmet Tuaç isimli vatandaşın paylaşımı “sağlık skandalı” dedirtecek bir durumu gün yüzüne çıkardı. İddiaya göre, Mehmet Tuaç isimli vatandaş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin ameliyatı olacak bir tanıdığı  için ameliyatı gerçekleştirecek profesörün hastadan  “20 Bin TL bıçak parası” talep ettiğini öne sürerek, yardım istedi.

Bu konuda girişimlerde bulunan ve vatandaşın yardım talebini geri çevirmeyen  KAYFED Genel Başkanı Muhammed Ali Temel de, harekete geçerek bazı görüşmeler yaptı. Bunun üzerine Mehmet Tuaç, Temel’e teşekkür ederek, “Sağ olsun başkan, gerekli kişileri arayarak abimiz için istenen bıçak parası konusunda doktoru ikna ettiler ve bir kuruş almadan bu ameliyatı yapacak.” ifadelerini kullandı. Ancak, ortaya atılan ve alınması yasak olduğu bilinen “Bıçak parası” iddiası ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.  

 

“İLGİLİ KİŞİLERİ ARAYARAK, DOKTORU İKNA ETTİLER”

Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden “Bıçak parası” iddiasını gündeme taşıyan Mehmet Tuaç isimli vatandaş, İstanbul’da gerçekleştirilen Kayseri Mantı Festivaline katılarak, yaşadıkları sağlık sorunu konusunda Kayserili yetkililerden destek istedi. Derdini festivalde Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları (KAYFED) Genel Başkanı Muhammed Ali Temel’e anlattığını belirten ve sosyal medyada etiketlediği Temel’le fotoğrafta çekinen, Tuaç, dikkat çeken ve içerisinde şok iddialar içeren şu ifadeleri kullandı: Kayseri mantı festivalinde Kayseri Dernekler Federasyonu Başkanımız Muhammed Ali Beye Çomaklı Mahallemizde  bi  abimizin Kayseri fakültede Beyin ameliyatı olacağını Beyin Cerrahı profesör Doktorun hastamızdan bıçak parası olarak da 20 bin TL alacağını söyledim..Kendisinden. bu hasta abimize tanıdığın bürokratlar vasıtasıyla yardımcı olmasını istedim.  Sağ olsun başkan gerekli kişileri arayarak hasta abimiz için istenen bıçak parasını doktoru ikna ettiler  ve bir kuruş almadan bu ameliyatı yapacak. Doktorumuza ve bizlere destek olan KAYFED Başkanımıza ameliyata yatacak olan abimiz adına teşekkür ederim.  Biz birlikte güçlüyüz, dostlar”

Haber: Cafer ZENGİN